Bărbaţii care au bătut cu parul nişte poliţişti din Vâlcea, au fost CONDAMNAŢI cu SUSPENDARE

La luna iunie a anului 2015, doi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea au fost bătuţi cu parul într-o comună din judeţul Vâlcea. Este vorba despre agenţii de poliţie Constantin Preoteasa şi Gheorghe Ciochină, care au fost agresaţi, într-o seară, când se aflau într-o misiune, de un individ ce avea asupra lui un par. Întâmplarea a avut loc în comuna Oteşani, când cei doi poliţişti au fost anunţaţi că un individ face scandal la poarta unui cetăţean, forţând intrarea în curtea acestuia.

Ei bine, când au ajuns la faţa locului l-au găsit pe Liviu Buda, care a devenit şi mai violent când i-a văzut pe oamenii legii. Având parul în mână, individul a început să-i lovească pe agenţii de poliţie, care încercau să-l imobilizeze. De asemenea, în scandal a intervenit şi bunicul agresorului, Ion Ghiorghiu, care l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu parul, provocându-i leziuni la o mână.
În urma acestui scandal, dar şi a faptului că au agresat doi agenţi de poliţie, Liviu Buda şi Ion Ghiorghiu s-au ales cu dosare penale, iar la sfârşitul anului 2015 ei au fost trimişi în judecată pe rolul instanţei

Judecătoriei Horezu, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de ultraj. 

În data de 3 mai a.c., magistraţii Judecătoriei Horezu au hotârât condamnarea celor doi agresori, Liviu Buda şi Ion Ghiorghiu, la câţiva ani de închisoare… cu suspendare.

Redăm mai joc câteva fragmente din minuta Judecătoriei Horezu: „…condamnă pe inculpatul Buda Liviu la: - pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) (faptă comisă asupra persoanei vătămate Ciochină Gheorghe). - pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (…) (faptă comisă asupra persoanei vătămate Preoteasa Constantin). - pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) Contopeşte cele trei pedepse aplicate pentru comiterea infracţiunilor deduse judecăţii şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de pedeapsă de 1 an închisoare (reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate inculpatului), în final inculpatul Buda Liviu urmând să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. În baza art. 91 C.pen .dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 3 ani. (…) Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul Buda Liviu va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea sau Consiliului local Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea. (…) Condamnă pe inculpatul Gheorghiu Ion la: - pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj… - pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice… Contopeşte cele două pedepse aplicate pentru comiterea infracţiunilor deduse judecăţii şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de pedeapsă de 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă aplicată inculpatului), în final inculpatul Gheorghiu Ion urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 C.pen .dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art.397, art. 19, art. 25 C.pr.pen. cu referire la art. 1357, art.1381 şi art.1382 C.civ. admite acţiunea civilă formulată de părţile civile Preoteasa Constantin şi Ciochină Gheorghe şi obligă inculpaţii, în solidar, la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale, pentru fiecare parte civilă . Respinge cererea vizând acordarea daunelor materiale ca nedovedită”.

Din câte am reuşit să aflăm, Liviu Buda este un inginer din Râmnicu Vâlcea, cu studii superioare, care nu are un loc de muncă, iar bunicul său este un pensionar din comuna Oteşani.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...