Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

VEZI CE vrea sa faca logodnicul Elenei Udrea! E de-a dreptul SCANDALOS

12 Mai 2018
In timp ce fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se lupta cu statul de drept din Costa Rica, acolo unde a obtinut statut de refugiat politic iubitul acestuia se ocupa de afaceri, ba chiar s-a gandit sa imbunatateasca, din punct de vedere legislativ, domeniul in care lucreaza.
Intrat în 2017 pe piața imobiliară, unde deține o agenție sub brandul Re/Max, Alexandrov vrea să interzică dubla comisionare a tranzacțiilor.

Prin intermediul unui deputat, el propune un proiect de lege care să reglementeze relația dintre agenții imobiliari și clienți, prin interzicerea perceperii de comision de către același intermediar al tranzacției atât de la vânzător, cât și de la cumpărător, cu argumentul că, în realitate, agentul nu poate reprezenta egal interesele contrare ale ambelor părți.

Alexandrov a ajuns la concluzia că piața imobiliară românească, afectată de forța de muncă necalificată și de dubla comisionare, are nevoie de reglementări noi pentru a putea fi „curățată”, informează profit.ro.

„Sunt două mari probleme în piață, comisionarea ambelor părți și calificarea profesională a agenților imobiliari”, a afirmat Adrian Alexandrov, conform sursei citate.

Potrivit lui Alexandrov, peste 85% dintre agenții imobiliari din toată țara nu au calificarea necesară acestei activități și, în mod real, nicio pregătire în domeniu, chiar dacă există o lege care îi obligă să urmeze cursuri de specialitate și să susțină un examen în fața Uniunii Naționale a Agenților Imobiliari, pentru a-și obține atestatul.

„România este printre singurele țări în care se întâmplă acest lucru grav în imobiliare: agentul comisionează și clientul, și proprietarul, ceea ce e un conflict de interese. Pe cine reprezintă de fapt? Proprietarul vrea să obțină cel mai mare preț, iar cumpărătorul să plătească o sumă cât mai mică. Când vrei să le ceri oamenilor banii pe nimic, aceștia încep să te evite. Ești agent imobiliar, reprezinți o singură parte”, a mai declarat Alexandrov.

Proiectul de lege ar urma să fie depus în Parlament cel târziu în toamnă. Dacă va trece de votul parlamentarilor și de semnătura președintelui României, proiectul va lovi puternic în agenții imobiliari.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella