HCM a fost aproape de o surpriză cu CSM Bucureşti

27 Apr 2018
HCM a fost aproape de o surpriză cu CSM Bucureşti Foto credit: Ionut Buharu

• Vâlcencele au fost învinse în ultima secundă a meciului de campioana României, scor 26-27


HCM Râmnicu Vâlcea aproape a reuşit surpriza campionatului în Liga Florilor. Echipa condusă de Gheorghe Sbora a demonstrat în faţa propriilor suporteri că are şanse să se lupte în viitorul sezon cu campioana României CSM Bucureşti, formaţie pe care era cât pe ce să o învingă în Sala Traian.

Fără Cristina Neagu, menajată în perspectiva Final Four-ului de la Budapesta, CSM București s-a chinuit din greu să învingă la Vâlcea, în sala unde la începutul lunii aprilie câștiga Cupa României, pentru al treilea an la rând. Impulsionate de aproape 2.000 de suporteri, din tribune, gazdele au jucat cu mult curaj și s-au bătut de la egal la egal cu campioana. Fetele de la HCM au început cu emoţii partida, fiind conduse până la jumătatea primei reprize de “tigroaicele” pregătite de Per Johansson. Vâlcencele nu s-au lăsat şi au trecut la conducere, intrând la pauză cu un avantaj de 3 goluri (15-12).

În partea a doua, CSM și-a ridicat nivelul jocului, iar datorită portarului Jelena Grubisici, care a avut câteva parade de efect, a egalat imediat la 16. Vâlcea nu a cedat, iar diferența de trei goluri a reapărut pe tabelă (24-21), în minutul 46. Din păcate, HCM-ul nu a mai marcat timp de 9 minute, iar finalul a fost unul de coșmar. S-a ajuns la 24-24, Vâlcea a mai condus cu 25-24 și apoi 26-25, a avut atacul la 26-26, dar a ratat și CSM a profitat, după golul lui Frafjord, exact înainte de fluierul de final!

Chiar dacă au primit gol în ultima secundă a meciului, suporterii au aplaudat la final prestaţia fetelor, având ulterior şi un mesaj pentru fetele de la HCM. “Atitudinea voastră şi modul cum aţi evoluat contra celor de la CSM Bucureşti, ne-au făcut să vă scriem aceste rânduri! Suntem extrem de bucuroși pentru faptul că aţi demonstrat că puteți să vă bateți de la egal la egal cu un colos aşa cum este la ora actuală CSM Bucureşti! Dăruirea și determinarea voastră sunt de apreciat. Aţi arătat mult devotament şi pentru asta meritaţi felicitările noastre! S-a demonstrat din nou, dacă mai era nevoie, ca la Vâlcea oamenii iubesc acest sport, că ştiu să-şi susțină echipa şi ca sportul e făcut în primul rând pentru suporteri! Cu câteva ore până în meci, "adversara" Cristina Neagu spunea că îi pare rău că nu poate juca în acest meci şi salută oamenii de la Rm Vâlcea. Asta înseamnă respect şi este încă un motiv de mândrie pentru noi. În încheiere, dorim să felicităm echipa şi oamenii din jurul ei pentru parcursul din acest sezon! De acum însă așteptările sunt şi mai mari” au spus printr-un mesaj pe pagina de socializare a clubului vâlcean suporteri HCM.

După acest meci, HCM va juca duminica încă un meci în Sala Traian, contra celor de la HCM Slobozia, partida ce va avea loc de la ora 18:00.

Hcm: Blazek, Ciucă - Glibko 9, Vasileuskaya 5, Florica 4, Gavrilă 2, Băcăoanu 2, Vukcevic 2, Lopez 1, Fernandez 1, Manea, Khouildi, Adespii. Antrenori: Gheorghe Sbora (Principal), Mia Rădoi, Ildiko Barbu.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...