De Paşti, Asociaţia „MĂMICI DIN VÂLCEA” a adus zâmbetul pe feţele multor locuitori din judeţ (FOTO/VIDEO)

05 Apr 2018
De Paşti, Asociaţia „MĂMICI DIN VÂLCEA” a adus zâmbetul pe feţele multor locuitori din judeţ (FOTO/VIDEO) Sursa foto/video: facebook.com/ Asociatia Mamici din Valcea

Proiectul de Paşti din acest an, organizat de Asociaţia „Mămici din Vâlcea” a avut un real succes şi a fost o adevărată provocare pentru participanţi.

Asociaţia Mămici Din Vâlcea a început acest proiect din data 6 martie şi, mămicile din asociaţie, împreună cu toţi voluntarii, au reuşit să împartă zâmbete şi bucurie în casele mai multor familii defavorizate din judeţul Vâlcea, dar şi la centrele de zi pentru copii. Proiectul de anul acesta pentru Paşte a constat în strângerea de alimente neperisabile în marketurile Anabella, iar acestea au ajuns la familii din Păuşeşti, Băbeni, Olanu, Centru de zi pentru Copii-Orleşti, la multe familii cu copii fără posibilităţi, dar şi la bătrâni din localitatea Pesceana – satele Ursoaia, Lupoaia, Predeşti, Negraia, şi din localitatea Roeşti.

Din prima zi de proiect, când elevii Liceului Antim Ivireanu, voluntari ai Asociaţiei Mămici din Vâlcea, au fost în magazinele Annabella, vâlcenii au reacţionat pozitiv, donând foarte multe produse. A fost o muncă titanică, dar pentru tot efortul lor, toţi voluntarii Asociaţiei Mămici din Vâlcea au fost răsplătiţi cu zâmbete, îmbrățisări sincere, sărutări de mână, vorbe tremurânde de emoție, lacrimi ce ascund multe nepuținte!

După ce s-au colectat toate produsele donate în coşurile de la Annabella, după ce au primit multe alte produse extrem de folositoare de la râmniceni, dar şi de la firma Bozo, echipa Asociaţia „Mămici din Vâlcea” a început sortarea acestora. Mămicile au sortat pachete separat, pentru fiecare familie înscrisă pe lista lor, pachete cu un conţinut adecvat numărului de membri, vârste, nevoi.

De pe "harta" Proiectului de Paşte nu puteau să lipsească: Sebi, băiatul drag pentru care „mămicile din Vâlcea” luptă ca să îi termine casa; doamna Doina, o mamă iubitoare şi gospodină pe care greutățiile vieții au făcut-o şi mai puternică; Fernando, un băiat de 16 ani, a cărei poveste de viață a impresionat, din cauza problemelor de sănătate medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior; o familie din Colonie Nuci, cu 4 copii minunaţi.

„Annabella și Bozo au sponsorizat,
Mulți vâlceni alimente și dulciuri au donat,
Elevi de la liceul Sanitar au ajutat,
Iar echipa mamelor s-a implicat.

Pregătirea proiectului de Paște o lună a durat,
Pe multe etape s-a desfășurat,
Veselie, fericire și lacrimi s-au cumulat,
La final cu toții s-au bucurat.

Multe familii s-au vizitat,
Copii, bătrâni... toți din mediul defavorizat.
Datorită părintelui Silviu și preotesei Irina s-au identificat,
Și astfel din casă în casă am colindat.

Vom reveni la ei cu drag și de nevoie,
Vom reveni cu inima deschisă și de bunăvoie.
Iar la final vă mulțumim cu mare recunoștință,
Să fim uniți, să privim cu credință!

Sărbători fericite!”, este mesajul pe care îl transmite Denisa Matei – preşedinte Asociaţia Mămici Din Vâlcea.

Galerie de imagini

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...