A fost trimis în judecată polițistul de la Băile Olănești, care avea chitanțierul la purtător! Încasa amenzi și banii îi băga în buzunar

04 Apr 2018
Polițistul Viorel Sădulescu Ovidiu, agent de poliție rutieră în cadrul Poliției orașului Băile Olănești, jud. Vâlcea a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru pentru săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, delapidare, în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În vara anului 2015, inculpatul a pretins și primit suma de 1000 lei de la o persoană din or. Băile Olănești, jud. Vâlcea, sub pretextul că îi va achita o amendă contravențională aplicată de organele de poliție, iar ulterior a folosit suma respectivă în interes personal. După acest moment, pentru a menține în eroare persoana vătămată, inculpatul a întocmit în fals o chitanță prin care atesta în mod nereal plata acelei amenzi, chitanță pe care a remis-o rudelor contravenientului și care a fost depusă la UAT Băile Olănești, cu consecința neefectuării vreunor demersuri în scopul recuperării debitului respectiv.
- cu ocazia cercetărilor efectuate s-a mai stabilit că în perioada ianuarie 2015 - septembrie 2016, în calitate de agent de poliție rutieră, inculpatul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu a întreprins demersurile aferente transmiterii în debit pentru executarea silită a unui număr de 29 de procese verbale de sancțiune contravențională, pe care le întocmise personal și pentru care nu primise dovada plății amenzii, iar în acest mod a produs un prejudiciu total în valoare de 14.382,50 lei bugetelor autorităților locale din localitățile în care domiciliau contravenienții.
- totodată, în aceeași perioadă, inculpatul a încasat pe loc contravaloarea minimului amenzilor contravenționale aplicate prin alte 122 de procese verbale de sancțiune contravențională pe care le-a întocmit în calitate de agent de poliție rutieră, iar sumele respective nu le-a predat, conform prevederilor legale, persoanei desemnate la nivelul subunității de poliție sau la casieria autorității administrației publice locale, ci și le-a însușit în interes personal, iar prin această modalitate a creat un prejudiciu de 22.298,75 lei.
- pentru soluționarea cauzei, la data de 18.11.2016, s-au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare pe raza jud. Vâlcea, iar cu această ocazie, la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate 4 cartușe cu glonț, care aveau aceleași caracteristici ca și cele folosite pentru arma din dotare, cartușe care erau deținute în mod ilegal.

Pe parcursul urmăririi penale, persoanele vătămate s-au constituit părți civilă în cauză, dispunându-se măsura sechestrului asigurator în vederea recuperării prejudiciului asupra bunurilor inculpatului.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Rm., Vâlcea.
Cercetările au fost efectuate în colaborare cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticoruţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea şi IPJ Vâlcea – Biroul Control Intern și cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...