Fostul primar de la Horezu, Ilie Fârtat și patronul SACOMET, au primit CONDAMNARE cu suspendare

04 Apr 2018

Pentru liberalul Ilie Fârtat, fost primar al orașului Horezu, în perioada 2012 – 2016, politica va deveni o necunoscută, după ce a fost condamnat în primă instanță la 4 ani cu suspendare, iar timp de 7 ani îi este interzis să acceadă la o funcție publică, anunță www.arenavalceana.ro.

Astfel, Ilie Fârtat își va lua, obligat, o lungă vacanță de la politică. Alături de fostul edil, a mai fost condamnat și omul de afaceri Florian Nicolăescu, proprietarul gropii de gunoi de la Măldărești. Acesta a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Fostul primar, Ilie Fârtat, judecat tocmai pentru că a concesiunea firmei Sacomet serviciul de termoficare a oraşului

La începutul lunii martie a anului 2014, pe rolul Judecătoriei Horezu a fost înregistrat un dosar penal pe numele fostului primar al oraşului Horezu, liberalul Ilie Fârtat. Acesta s-a trezit luat la ţintă de procurori după ce un consilier local l-a reclamat pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Dumitru Drăgănescu, consilier local din partea PC, a fost cel care a sesizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu de faptul că edilul şef a externalizat serviciul de termoficare a oraşului unei firme care înregistra datorii către bugetul local şi de stat. Pentru a facilita afacerea realizată cu Sacomet SRL Horezu, firmă administrată de Florin Nicolaescu, primarul liberal a şters „din pix" aproximativ două miliarde lei vechi, datorie înregistrată de firma lui Nicolaescu către bugetul local.

„Am contestat modul în care a fost făcută externalizarea acestui serviciu. Nu am nimic personal cu domnul primar sau cu administratorul acestei firme. Problema este că Sacomet SRL înregistra în primăvară datorii de 200.000 lei către bugetul local şi aproximativ 400.000 lei către bugetul de stat. Nici nu putea să se înscrie la licitaţie. Am depus contestaţia şi plângerea încă din mai, abia acum au ajuns cu cercetările la primărie. Îmi pare rău, dar modul în care s-a efectuat această afacere este unul dubios. I-am avertizat şi pe cei care se ocupă de anchetă că dacă vor încerca să muşamalizeze acest caz voi solicita şi o anchetă din partea DNA", a explicat consilierul Drăgănescu la vremea respectivă.

Alături de primarul Ilie Fârtat a mai fost trimis în judecată încă un funcţionar public din cadrul Primăriei Horezu, dar şi societatea Sacomet SA. Funcţionarul este Victoria Gheorghescu – şefa Biroului Resurse Umane din cadrul Primăriei oraşului Horezu. Aceasta este acuzată că a executat ordinul primarului Fârtat de a radia, din actele publice, datoria Sacomet. În schimb, din partea firmei beneficiare va fi tras la răspundere patronul Florin Nicolaescu.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...