Deșeuri medicale în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Deșeuri medicale în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea Sursa foto: TVR1

Pericol public în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. În urmă cu aproximativ zece ani, în clădirea dezafectată care a aparţinut Direcţiei de Sănătate Publică, au fost abandonate deșeuri medicale. Seringi și alte echipamente sunt încă acolo, iar printre ele și-au făcut loc oamenii fără adăpost.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, instituţie care a funcţionat în această clădire până în 2008, părea stupefiată. A fost chemată să vadă personal ce au găsit cei de la prefectură, trimişi să verifice clădirea dezafectată. Au găsit aruncate medicamente şi vaccinuri vechi de 15 ani, produse de Institutul Cantacuzino, dar şi materiale sanitare.

Grav este că, ani la rând, aici s-au adăpostit oamenii străzii. Orice înţepătură cu aceste seringi le-ar fi putut pune viaţa în pericol.

”În urmă cu foarte puțin timp am fost sesizați că pe o proprietate privată din Râmnicu Vâlcea au fost găsite materiale medicale: seringi sigilate, materiale de dezinsecţie… Fac din start mențiunea că proprietatea aparține unei persoane din București, care a fost somată de mai multe ori să facă acțiunea de igenizare a locului, însă nu s-a întâmplat acest lucru. Administraţia locală a somat de mai multe ori proprietarul, chiar s-au luat măsuri administrative împotriva lui”, a declarat pentru Antena 3, Florian Marin, prefectul județului Vâlcea.

În perioada imediat următoare locul va fi igienizat, astfel încât să fie eliminat orice pericol de infecție.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...