Flacăra Horezu, aproape de titlul de campioană

22 Mar 2018

• Formația din Treapt a câștigat derby-ul cu Cozia Călimănești, scor 3-1

Flacăra Horezu este aproape de un nou titlu de campioană a județului Vâlcea la fotbal! Formația antrenată de Adi Popa a câștigat sâmbătă, în Treapt, derby-ul cu Cozia Călimănești, scor 3-1 și s-a desprins probabil decisiv în lupta pentru titlul județean. Călimăneștiul mai spera la titlul județean doar dacă nu pierdea în Treapt, dar prestația echipei lui Vasile Ilinca nu a lăsat niciun moment impresia că poate obține un rezultat pozitiv. Horezu a început în tromba și în minutul 5, Georgescu a centrat perfect din flancul stâng, vulpoiul Verdeș a atacat colțul scurt și a reluat imparabil cu capul pentru 1-0. Peste câteva minute, Covalschi a avut șansa desprinderii, când a șutat de la 16 metri pe jos și Adi Popa nu a ajuns de puțin să împingă mingea în plasă. Accidentarea lui Verdeș din minutul 18 a adus o serie de permutări în ofensiva gazdelor, cu Georgescu trecut pe flancul drept și Adi Popa în postura de vârf. Treptat, odată cu scurgerea timpului, Cozia a echilibrat jocul, dar a abuzat de mingi lungi pentru Ceapă și nu a pus în pericol poarta gazdelor.

În startul părții secunde, Schinteie l-a servit ideal pe Ceapă, atacantul a scăpat singur pe flancul drept, dar a tras pe jos și Matache a intervenit salvator. Ocazia s-a răzbunat imediat, Radu Georgescu a șutat cu boltă de la 20 de metri și mingea a poposit în plasa laterală pentru 2-0. Imediat, antrenorul Coziei, Vasile Ilinca a făcut o dublă schimbare și a introdus în poartă un junior, pentru a folosi 10 jucători de câmp seniori. Cozia nu s-a dat bătută și a revenit în meci din minutul 54, când, după o fază prelungită de atac, Lăzărescu a reușit să înscrie cu un șut din 13 metri. Era de așteptat un asalt al Coziei spre poarta lui Matache, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cu axul central Șcheau-Dinu-Precup-Popa în zi foarte bună, Flacăra a ținut adversara departe de propriul careu. Finalul a aparținut celui mai bun jucător al meciului, Gabi Precup. Mai întâi, în minutul 90, mijlocașul trage în bară și mingea ricoșează tot la el, dar reia peste. În al treilea minut de prelungiri, tot Precup recuperează în preajma careului advers, scapă singur și pasează în fața porții goale, de unde Adi Popa îndeplinește formalitatea. S-a terminat 3-1 pentru Flacăra și horezenii rămân cu punctaj maxim după 18 meciuri, cu opt puncte avans față de urmăritoarele Călimănești și Dăești. Superioritatea Flacărei a fost recunoscută după joc și de reprezentanții Coziei. ”Am greșit foarte multe pase, am avut multe greșeli individuale nepermise, era greu să câștigăm în situația asta. Horezu a făcut un joc bun și merita victoria”, a declarat la final antrenorul Coziei, Vasile Ilinca.

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu a asistat din tribună la victoria echipei finanțate de Primăria din localitate și este convins că formația din Treapt va juca din vară în Liga a III-a. ”Ne doream mult să câștigăm pentru suporterii din Horezu, știu dorința lor mare de a merge în Liga a III-a, au făcut o atmosferă foarte frumoasă. Sunt foarte mulțumit, am dominat, ne-am distanțat în clasament, sunt alături total de băieți, le ofer totul să mergem mai departe. Sunt convins că ajungem la baraj și intrăm în Liga a III-a și promisiunea mea pentru cetățenii orașului Horezu este că la următorul mandat, merg cu ei în Liga a II-a. Avem o echipă formată numai din caractere, alături de valoare”, a anunțat Nicolae Sărdărescu. Edilul va merge vineri la sediul Companiei Naționale de Investiții, alături de Adrian Popa, pentru a discuta toate aspectele referitoare la începerea reconstrucției Stadionului din Horezu. CNI a aprobat din toamna anului trecut fondurile pentru reconstrucția stadionului din Treapt, care va cuprinde 1.000 de locuri cu scaune, vestiare noi, nocturnă, tabelă electronică și minihotel.

SUPERLIGĂ
Rezultate etapa 18:

Viitorul Dăești – Unirea Tomșani 6-1
Lotru Brezoi – FC Băbeni 1-3
Voința Orlești – Minerul Costești 3-1
Flacăra Horezu – Cozia Călimănești 3-1
CS Mădulari – SCM Rm.Vâlcea 5-1
Oltețu Bălcești – Oltețul Alunu 1-4

CLASAMENT:
Flacăra Horezu 18 18 0 0 100-18 54p
Viitorul Dăeşti 18 15 1 2 87-17 46p
Cozia Călimăneşti 18 15 1 2 69-16 46p
FC Băbeni 18 10 2 6 70-35 32p
Voința Orlești 18 9 3 6 57-32 30p
CS Mădulari 18 8 3 7 52-49 27p
Minerul Costeşti 18 7 0 11 36-49 21p
Unirea Tomşani 18 6 1 11 44-66 19p
Oltețul Alunu 17 5 2 11 32-63 19p
SCM Rm. Vâlcea18 3 1 14 26-99 10p
Oltețu Bălceşti 17 2 1 14 18-78 7p
Lotru Brezoi 18 1 2 15 20-86 5p

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...