Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

VÂLCEA, reprezentată la Olimpiada Naţională de Biologie, de cinci elevi

„Biologia îţi oferă un creier. Viaţa îl transformă într-o minte.” (Jeffrey Eugenides)

Sâmbătă, 3 martie 2018, la Colegiul Energetic Rm.Vâlcea, avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de biologie pentru anul şcolar 2017-2018. La această etapă au participat 91 de elevi din clasela a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, interesaţi de subiectele interesante, clare, concise. În urma finalizării evaluării lucrărilor, judeţul Vâlcea va fi reprezentat de următorii cinci elevi:

• TRANCĂ MARIA ALEXANDRA – Liceul Tehnologic Petrache Poenaru Bălceşti, clasa a VII-a, profesor Lupu Marilena;
• BRĂTULESCU VALENTIN – Colegiul Naţional Gib Mihăescu Drăgăşani, clasa a IX-a, profesor Iacob Constantin (elevul este la a treia participare consecutivă la etapa naţională, după ce în clasa a VII-a a fost tot la biologie, iar în clasa a VIII-a a participat la geografie);
• HERĂSCU FLORIAN ANDREI – Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Rm.Vâlcea, clasa a IX-a, profesor Anghel Daciana;
• CIAUŞESCU CONSTANTIN PETRIŞOR - Colegiul Naţional Gib Mihăescu Drăgăşani, clasa a X-a, profesor Iacob Constantin (elevul este calificat anul acesta la 4 etape naţionale);
• ROATĂ ŞTEFAN CRISTIAN - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân Rm.Vâlcea, clasa a IX-a, profesor Cosmeanu Virginia (elevul este la a doau participare consecutive la etapa naţională la biologie, având de asemenea şi o altă calificare la etapa naţională a Olimpiadei Ştiinţele Pământului).

Etapa naţională se va desfăşura la Piatra-Neamţ, judeţul Neamţ, în perioada 2-7 aprilie 2018. Elevii vor avea o probă teoretică şi o probă practică, rezultatele celor două probe fiind cumulate, după care se realizează clasamentul final, clasament în care sperăm ca elevii vâlceni să fie cât mai sus!

De asemenea, în aceeastă perioadă a avut loc la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului Rm.Vâlcea şi etapa judeţeană a Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Elevii din Clasele Liceale la disciplina biologie, în urma căreia, la etapa naţională care va avea loc la Craiova în perioada 23-26 mai 2018, judeţul nostru va fi reprezentat de elevul DIACONU VASILE COSMIN, clasa a X-a, Liceul Tehnologic Oltchim Rm.Vâlcea, pregătit de prof. Schiteanu Corina.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella