Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

VÂLCEA. Protestul grefierilor. „Nu am fost consultaţi cu privire la statut” (foto)

Protest al grefierilor, miercuri, 14 martie a.c., între orele 11:00-11:30, în Râmnicu Vâlcea. Zeci de grefieri au protestat nemulțumiți că nu au fost consultați de ministrul Justiției în legătură cu noul statut profesional, astfel dându-i replica ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce acesta a spus că statutul grefierului este aproape gata. Ei spun că nu au fost consultaţi pe acest subiect şi că nici alte revendicări, precum calculul unitar al salariilor, nu le-au fost soluţionate.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, luni, că statutul grefierilor este aproape gata şi că probabil va intra în această săptămână în circuitul de avizare. Toader a adăugat că, după întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanţi ai grefierilor, el este pentru preluarea acestora în cadrul instituţiei pe care o conduce, din punct de vedere administrativ.

„Nu am fost consultaţi cu privire la elaborarea unui nou statut al personalului auxiliar şi conex, demers absolut necesar într-un stat de drept şi democratic”, arată un comunicat al Asociației Grefierilor din România.

Grefierii mai spun că, deşi ministrul Justiţiei a afirmat că a rezolvat problema eliminării vârstei de pensionare în ceea ce priveşte acordarea pensiei de serviciu, nu au cunoştinţă de un proiect de act normativ care să fi fost elaborat în acest sens.

„S-a creat o stare de discriminare în ceea ce priveşte salarizarea personalului auxiliar de specialitate şi conex, din cauza pasivităţii ministrului Justiţiei în ceea ce priveşte elaborarea Regulamentului-cadru pentru stabilirea condiţiilor de muncă, ordonatorii secundari de credite interpretând diferit dispoziţiile legale referitoare la modul de calcul al salariilor”, mai spun reprezentanţii grefierilor.

Ei avertizează acestea „vor contribui, în continuare, la agravarea starii de tensiune şi nemulţumire”, exprimate, iniţial, prinpurtarea unei banderole albe pe braţ, în ziua de luni, 12 martie, fără a afecta activitatea instanţelor şi a parchetelor sau programul de lucru cu justiţiabilii, însă, în zilele ce urmează dacă situaţia nu se va rezolva, se declară dispuşi să apeleze „la mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară şi chiar totală a activităţii”.

„Nici până la ora actuală, ministrul Justiţiei nu a avansat o dată certă pentru o întrevedere cu organizaţiile profesionale şi sindicale în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă categoria noastră profesională”, mai spun grefierii.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella