FOTO: Mormanele de gunoi îngroapă Râmnicul! ROMPREST, amendată de Primărie

Curățenia din municipiul Râmnicu Vâlcea lasă de dorit, mai ales de când de salubritatea orașului se ocupă firma Romprest. Despre contractul de salubrizare, dar și despre modul cum înțelege Romprest să presteze s-a scris în nenumărate rânduri. Iată că Primăria Râmnicu Vâlcea a început să ia măsuri, și, în urma sesizărilor cetățenilor, firma Rompresta fost amendată, doar într-o singură zi, de 8 ori, cuantumul unei amenzi fiind de 1.000 de lei.
”Ca urmare a numeroaselor sesizări transmise prin intermediul reţelelor de socializare referitoare la starea deplorabilă în care se aflau multe puncte de colectare a deşeurilor gestionate de Romprest Energy, luni, 12 martie, inspectorii zonali coordonaţi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au derulat o acţiune de control la cele aproximativ 200 astfel de spaţii din municipiu. Din păcate, cele sesizate s-au dovedit a fi adevărate, constatările în teren relevând faptul că, în aproape 90% din cazuri, Romprest Energy nu şi-a îndeplinit atribuţiile, punctele de colectare fiind negolite, iar unele din acestea de-a dreptul îngropate în mormane de gunoi.
În această situaţie, în temeiul HCL nr. 278/2015 privind actualizarea Regulamentului de salubrizare a municipiului, au fost aplicate, doar într-o singură zi, 8 amenzi fiecare în valoare de 1.000 de lei. Acţiunea de control a modului în care această societate comercială îşi face treaba în Râmnicu Vâlcea şi respectă prevederile contractuale va continua, iar orice alte abateri de acest fel vor fi drastic sancţionate.
Cetăţenii municipiului sunt rugaţi să sesizeze cu promptitudine toate aspectele negative derivate din activitatea de ridicare a deşeurilor de la punctele de colectare prestată de Romprest Energy pentru a le putea sancţiona corespunzător. În acelaşi timp, doresc să îi asigur pe toţi locuitorii Râmnicului că, încadrându-ne în prevederile contractuale şi în contextul legislativ în domeniu, Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală!”, susține primarul Mircia Gutău.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...