FOTO: „Râmnicul citeşte” în prima zi de lansare

FOTO: „Râmnicul citeşte” în prima zi de lansare Sursa foto: Primaria Municipiului Ramnicu Valcea

Astăzi, 12 martie 2018, la ora 12:00, a luat startul proiectul "Râmnicul citeşte” prin amplasarea unui stand de cărţi în Scuarul ”Mircea cel Bătrân”. Proiectul se adresează tuturor râmnicenilor şi urmăreşte creşterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii.

Prin intermediul acestui proiect, iniţiatorii - Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea - îi provoacă pe râmniceni să citească, dar şi să fie generoşi. Cărţile expuse în spaţiul public din centrul oraşului vor putea fi împrumutate liber si gratuit de oricine doreşte să citească, fără a fi necesar să se înregistreze în vreun fel. Cel care împrumută o carte decide singur timpul care îi este necesar pentru a o citi şi o poate restitui în orice moment la punctul de lectură “Râmnicul citeşte”, dând astfel şansa şi altora să se bucure de ea. De asemenea, proiectul încurajează spiritul civic şi generozitatea râmnicenilor, invitându-i să doneze cărţi din propriile biblioteci pentru a îmbogăţi permanent acest colţ de lectură.

Donaţiile se pot face simplu, prin lăsarea cărţilor la punctul de lectură “Râmnicul citeşte” sau aducerea lor la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea. Primăria municipiului a pus la dispoziţie spaţiul necesar în Scuarul ”Mircea cel Bătrân” şi a realizat standul de expunere a cărţilor – într-o formă elegantă şi inedită, de carte - iar Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” va asigura fluxul de cărţi ce vor fi expuse pentru împrumut.

Galerie de imagini

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...