A fost weekend de foc pentru pompierii vâlceni

A fost weekend de foc pentru pompierii vâlceni Sursa foto: ISU Valcea

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru cinci situaţii de urgenţă, după cum urmează:
- în data de 11.03.2018, la ora 14.35 în localitatea Ștefănești, sat Ștefănești, pentru stingerea unui incendiu unde au ars vegetație uscată și lăstăriș pe o suprafață de aproximativ două hectare.
- la ora 17.16, au intervenit în localitatea Tomșani, sat Foleștii de Jos, unde au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ trei hectare.
- la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe strada Spaliul Independenței, unde au ars vegetația de pe o suprafață de aproximativ 2500 mp.
- la ora 17.27, în Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, în imediata apropierea Catedralei Ostroveni, unde au ars vegetația uscată și stuf de pe o suprafață de aproximativ 5000 mp.
- la ora 18.50 au intervenit în localitatea Păușești Otăsău, unde au ars vegetația uscată și mărăciniș de pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

În toate cazurile, cercetările preliminare arată că flăcările s-au declanșat în urma folosirii focului deschis de către persoane neidentificare, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, recomandăm să se ţină cont de următoarele măsuri de prevenire a producerii incendiilor:
- Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
- În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
a) condiţii meteorologice fără vânt;
b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
g) supravegherea permanentă a arderii;
h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...