Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Hackerul care a reuşit să fure 860.000 de euro din bancomatele Raiffeisen Bank a fost prins

Cea mai mare spargere de bancomate din istoria României a fost comisă, în noaptea de 3/4 septembrie 2016, hackerii reuşind să fure 860.000 de euro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au deschis un dosar penal şi chiar au prins un suspect care în prezent se află în închisoare.

Dmitrii Cvasov face parte dintr-o reţea de hacker ruşi care, în anul 2016, a atacat sistemul de bancomate al Raiffeisen Bank. Astfel, într-o singură noapte, banca a pierdut controlul tuturor bancomatelor din România după ce hackerii au trimis un mesaj băncii din partea Băncii Centrale Europene. De la distanţă, hackerii au dat comenzi bancomatelor şi au reuşit să golească 32 de ATM-uri din oraşe din întreaga Românie, inclusiv din Bucureşti, notează bzi.ro.

Doar pentru că hackerii nu au avut suficientă resursă umană, au reuşit să fure doar 860.000 de euro. Practic, "săgeţile" hackerilor au stat cu sacoşile în faţa bancomatelor, cu o şapcă şi cu gluga de la hanorac trasă, şi au furat, în câteva ore, peste 3,8 milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella