Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 8 martie 2018

08 Mar 2018

• Cel puţin 10 primari vâlceni au fost prezenţi la înmormântarea fostului primar al Râmnicului, Traian Sabău. • Angajaţii combinatului Oltchim se gândesc tot mai mult dacă vor rămâne pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea sau vor căuta un alt job. • Dosarul în care se judecă jurnaliștii Antena 3 cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut parte recent de un episod halucinant. • Premierul Dăncilă are probleme cu „imunoglobina“. • Cum să scăpam de corupție? Soluția e simplă… • Doi politicieni stau de vorbă… • Cu toate televiziunile pe capul lor, parlamentarii români nu își mai permit să doarmă în post.

• Cel puţin 10 primari vâlceni au fost prezenţi la înmormântarea fostului primar al Râmnicului, Traian Sabău. În frunte cu preşedintele de partid al PSD Constantin Rădulescu, edili din Nicolae Bălcescu, Amărăşti, Stoileşti, Guşoeni, Drăgăşani, Băbeni dar şi alţi primari au venit să-şi aducă ultimele respecte cu o zi înainte ca acesta să fie înmormântat. Social-democraţii au venit cu câte o coroană, dar şi cu banderola de primari pe ei.

• Angajaţii combinatului Oltchim se gândesc tot mai mult dacă vor rămâne pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea sau vor căuta un alt job. Oamenii au ca variante să rămână alături de noul patron al societăţii, şi, în urma unei negocieri, să lucreze în aceleaşi sau în alte condiţii sau, să accepte salariile compensatorii şi să plece. Până acum, se aude că numai cei din TESA au acceptat condiţiile impuse de noul manager, în timp ce alţi zeci de angajaţi încă sunt nehotărâţi. Nu ar fi o surpriză ca oamenii să aleagă până la urmă să plece şi să primească bani, însă atunci, cine ar mai lucra în producţie în combinat?

• Dosarul în care se judecă jurnaliștii Antena 3 cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut parte recent de un episod halucinant. La ultimul termen de judecată în Apel, în procesul în care Kovesi se judecă cu jurnaliştii Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvică şi Răzvan Savaliuc, DNA a cerut instanței acest dosar.
Printr-o adresă din 5 ianuarie 2018, emisa în dosarul penal 853/P/2016, adresă semnată de şeful Secţiei a II-a Marius Bulancea şi procuroarea Mihaela Beldie-Canela s-a cerut Curţii ca: „În interesul soluţionării dosarului penal cu numărul 853/P/2016, în conformitate cu art. 170 Cod.pr.pen. vă rugăm să ne înaintaţi în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul toate documentele din dosarul 6043/3/2015 în care a fost emisă sentinţa civilă nr. 1243 din data de 16.10.2015 de către Tribunalul Bucureşti”, informează Luju.
Jurnalistul Mihai Gâdea consideră că Laura Codruța Kovesi folosește instituția DNA-ului într-un război personal cu jurnaliștii și, mai ales, încearcă să pună presiune asupra presei.

• Premierul Dăncilă are probleme cu „imunoglobina“. Cu pronunţia, că produsul oricum lipseşte cu desăvârşire. De fapt era imunogloBelină, o substanță care crește imunitatea celor ce transferă insule, făcându-i de necercetat.
Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, despre criza de „imunoglobină”, referindu-se la declanşarea mecanismului de protecţie civilă din cauza lipsei totale de imunoglobulină în România. Însă în timpul discursului a avut dificultăţi în a pronunţa termenul medical.

• Cum să scăpam de corupție? Soluția e simplă și cred că mulți dintre noi o au în cap chiar daca nu aclamă: „corupția trebuie legalizată”. Nu văd de ce nu s-ar face. Ne este clar ca fără ea viața în Romania nu poate exista.
Cu toții apelăm la corupție: dăm ceva la doctor să ne bage în seamă, la registratură că nu avem ștampilă pe timbru, mituim polițaiul când ne dă amenda, la școală să fie bine și că profesorii nu au bani, la un bilet în plus, când mergem în concediu să avem o cameră bună și loc la geam în avion, la frizer că ne-a tuns cu stil, la ziariști că au scris cu cratimă, la portar sau liftier că își fac treaba cu zâmbetul pe buze, la ospătar că a adus păpica caldă și bericica rece, la „naș” pentru ca s-au scumpit biletele de tren și nu am știut, la postaș că a adus recomandata și nu a lăsat-o la oficiu, la croitor că a avut timp pentru tine, la gunoieri că e Crăciun în fiecare zi, la cizmar să stea după program sa-ti pingelească opinca, la depanator că suferi de claustrofobie și te-a scos din lift, la brancardier, la sora medicala, la farmacist, la avocat, la gropar, la popa, la țârcovnic, la și la și la… unde nu corupem noi, că tuturor ne place argintul neimpozabil. Şi nu înțeleg de ce suntem așa de revoltați atunci când aflăm de licitații adjudecate de către cel care le-a organizat, de contracte negociate direct cu cel care le plătește, de servicii achitate înzecit față de cat ar fi fost prețul pieții, de afacerii vândute la un leu de către și celui care le-a falimentat. Lăsați ipocrizia, salvați Romania și legalizați corupția!

• Doi politicieni stau de vorbă:
- Bă, cunosc pe una Laura, care vrea neapărat să te cunoscă!
- Dă-i numărul meu de telefon!
- Păi, îl are, dar vrea să te cunoască mai bine, te vrea la ea!
- Serios? Care e Laura asta... Laura şi mai cum?!
- Laura Codruţa Kövesi...

• Cu toate televiziunile pe capul lor, parlamentarii români nu își mai permit să doarmă în post. Fie din cauza gălăgiei din sală, fie de frica de a nu fi surprinși într-o postură jenantă în timpul partidei de dormit profesionist. În aceste condiții dure, parlamentarii români au ales să se lupte cu somnul și să bea foarte multă cafea. Atât de multă încât au epuizat toate stocurile de cafea din Casa Poporului, inclusiv cele din buncărul atomic. Cel mai probabil această criză nu va dura foarte mult, parlamentarii apelând fie la asistentele personale, care vor fi trimise după cafea, fie la unul dintre magazinele de peste drum de Casa Poporului.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...