Violatorul din Sineşti, încuiat în casă de victima sa, pus sub control judiciar

05 Mar 2018

La începutul lunii octombrie 2017, un chef în casa unui tânăr din localitatea Sinești, județul Vâlcea, a luat o întorsătură neașteptată, după ce tinerii au consumat băuturi alcoolice. Aceștia au bătut și au abuzat sexual o tânără de 18 ani, ore în șir. După calvar, tânăra a reușit să scape, ba chiar a furat cheile de la casă, încuindu-i pe violatori înăuntru. Tânăra, care este elevă în clasa a XII-a la Liceul Preda Buzescu din Berbești, a fugit direct la poliție, unde a depus plângere.

”S-au dus la chef acolo toți și fete si băieți după care s-a îmbătat acel Moacă Vlăduț și el a bătut-o rău şi a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el și cu restul. Ea a încercat să se apere, l-a mușcat rău de deget și apoi a bătut-o si mai rău. Într-un final a reușit să scape după ce au abuzat-o. Și a furat cheile de la casă , i-a încuiat pe toți acolo și a fugit la poliție”, a declarat un apropiat al tinerei.

Agresorul tinerei care a fost violată este Moacă Vlăduţ, de 27 de ani, din localitatea Sineşti. Încă de atunci, Moacă Vlăduţ a fost reţinut preventiv la Penitenciarul Mioveni, iar în data de 1 martie a.c., Judecătoria Horezu a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar.

"…înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Moacă Vlăduţ cu măsura controlului judiciar, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata controlului judiciar inculpatul Moacă Vlăduţ trebuie să respecte următoarelor obligaţii (…) a) să se prezinte la organul desemnat cu supraveghere – poliţia locului de domiciliu, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organele de poliţie desemnat cu supravegherea – de la domiciliul inculpatului - conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Vâlcea, decât cu încuviinţarea instanţei de judecată; e) să nu se apropie de persoana vătămată *** şi să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nici o cale; În baza art. 215 alin. 5 din Codul de procedură penală măsura va fi comunicată inculpatului, organului de poliţie de la domiciliul inculpatului, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din judeţul Vâlcea. În baza art. 215 alin. 3 atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura preventivă a controlului judiciar va fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu. Măsura se comunică inculpatului şi locului de deţinere. În temeiul art. 111 alin. 5 Cod procedură penală dispune anunţarea persoanei vătămate *** cu privire la punerea în libertate în orice mod sau evadarea inculpatului Moacă Vlăduţ” se arată în minuta Judecătoriei Horezu.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...