FOTO: Rotary Club Râmnicu Vâlcea - Educație și Grijă pentru Autism

02 Mar 2018

Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă seria de proiecte dedicate oamenilor cu nevoi speciale. De data aceasta ne-am îndreptat atenția către copiii cu autism. În Râmnicu Vâlcea, la fosta Grădiniță 3 din Nord, funcționează câteva grupe de copii care au această suferință. Am vizitat instituția în a doua jumătate a anului trecut și am avut mai multe întâlniri cu personalul educativ și administrativ. Cu toții am convenit că instituția are urgentă nevoie de dotări cu materiale didactice speciale și de echipamente necesare recuperării acestor copii.

În fiecare an Rotary Club Râmnicu Vâcea, organizează balul de caritate. În luna decembrie am pus acest bal sub semnul proiectului nostru. Evenimentul însuși s-a numit Balul de Caritate „Educație și Grijă pentru Autism” și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru acești copii. S-au strâns atunci pentru proiect, din desfășurarea balului și din donațiile pe care le-a generat, 25.000 lei.

Iată-ne acum la capătul acestui proiect. Din donațiile strânse, Rotary Club Râmnicu Vâlcea a achiziționat: materiale de logopedie, didactice, jucării senzoriale, consumabile pentru artterapia, sistem audio, video proiector, imprimantă, televizor, computer, bicicletă ergometru, bandă de alergat și diferite produse necesare dotării sălii pentru kinetoterapie.

Eu și colegii mei suntem fericiți că am dus la capăt un proiect atât de important și pentru că am atras în realizarea lui un număr important de donatori, parteneri în dotarea acestei camere senzoriale. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare și donatorilor pentru generozitatea lor.

Anul acesta, în luna mai, Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea împlinește 22 de ani. Ne apropiem așadar de un sfert de secol de activitate neîntreruptă. În tot acest timp, pe lângă sprijinirea performanței în pregătirea școlară și contribuțiile periodice la proiecte culturale, rotarienii au contribuit cu prioritate la proiecte care să ajute pe cei aflați în suferință și instituțiile care se ocupă de ei. Bătrâni, tineri și copii au putut beneficia de acest tip de sprijin. „Educație și Grijă pentru Autism” se înscrie în lungul șir al acestor proiecte alături de și mai publicele „Parc Rotary” din zona Libertății și a „Centrului de recuperare pentru persoanele cu handicap locomotor”.

Le dorim copiilor care vor beneficia de această donație un traseu încântător în pregătirea lor în această școală și cadrelor didactice mult succes profesional.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...