MIRCIA GUTĂU: Mi se pare exagerată poziţia prefectului! Am o relaţie excelentă cu Andra Bică

Primarul Mircia Gutău reacţionează la declaraţiile prefectului Florian Marin în ceea ce priveşte situaţia comasării celor două licee. În urmă cu o zi, prefectul de Vâlcea declarase că Ministerul Educaţiei face verificări în această situaţie. Edilul Râmnicului consider ă că poziţia prefectului este una deplasată şi exagerată în această chestiune. Mircia Gutău a mai comentat că înţelege dorinţa actulualui prefect de a fi activ, însă dacă intenţionează să candideze cumva la viitoarele alegeri parlamentare să o facă, dar nu pe spinarea altuia.
“Mi se pare un pic deplasată poziţia domnului prefect. Îl rog respectuos să nu confunde poziţia unui ales local cu unul numit. Să nu creadă că prefectul este fostul secretar de partid. Între noi există relaţie de colaborare şi de respect reciproc. Mi se pare deplasat să ceri justificare de ce s-au m ărit taxele locale, în condiţiile în care apoi le-au micşorat. Care este atributul Prefecturii? Confirm Legii 215 este atributul Consiliului Local, nu are niciun rol prefectul. Mi se pare exagerată poziţia prefectului. Văd că este foarte activ. Ştiu că vrea să candideze. Ok, candidează, dar nu pe spinarea altuia”, a declarat Mircia Gutău.
De asemenea, primarul Gutău a mai adăugat că regret că Andra Bică, şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar Vâlcea a fost pusă la punct din vina lui, susţinând că are o relaţie excelentă de colaborare cu aceasta.
“Referitor la doamna Andra Bică. Am o relaţie excelentă de colaborare, nu mă interesează coloratura politică. Am văzut că şi doamna este pusă la punct din cauza mea, ca şi cum aş fi complotat eu cu cei de la Inspectorat pentru comasarea şcolilor. Nici vorbă de aşa ceva… Dar faptul că un inspector general a ţinut cont de propunerea pe care eu am făcut-o ca directorii de şcoli să fie aleşi de profesori, jos pălăria pentru dumneaei. Primul exemplu a fost la Liceul Pedagogic. Nicăieri în ţară nu s-a întâmplat aşa ceva”, a mai adăugat Mircia Gutău.
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...