Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 1 martie 2018

01 Mar 2018

• Ne lăudăm cu investiții în infrastructură și în sănătate, dar nu ştim să întâmpinăm incidentele înainte să se întâmple • Primarii vâlceni ameninţă cu ieşirea din ADI Salubrizare! • Cu câteva zile înainte de congres, au apărut informații conform cărora, la Congresul PSD din 10 martie, se pregătește un puci la adresa lui Liviu Dragnea, iar Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea ar fi conducătorii rebeliunii • Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, face public un raport secret încheiat între DNA și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

• Ne lăudăm cu investiții în infrastructură și în sănătate, dar nu ştim să întâmpinăm incidentele înainte să se întâmple! Sute de persoane, majoritatea copii au asaltat în ultimele săptămâni Spitalul Judeţean Vâlcea în urma unui val de viroze respiratorii, răceli acute, dar şi alte probleme de sănătate, instaurând o epidemie la nivelul instituţiei. Medicii abia fac faţă solicitărilor, în timp ce autorităţile îşi bat capul cu asigurarea utilajelor şi a materialului antiderapant pentru şoselele vâlcene. Din fericire, până acum nu au fost victime, ambulanţele şi echipajele de pompieri ajungând la situaţiile la care au fost solicitate. Dacă în privinţa nămeţilor reprezentanţii instituţiilor publice şi-au luat măsuri, nu puteau face acest lucru şi în privinţa îmbolnăvirilor de sezon? Poate că era necesară o informare a cetăţenilor pe toate canalele posibile, în aşa fel încât să nu existe un blocaj la spitalul judeţean, mai ales că până acum atât preşedintele Consiliului judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu cât şi primarul Râmnicului Mircia Gutău nu au reuşit încă să înfiinţeze acel centru medical de permanenţă la internatul de la Liceul Ferdinand.

• Primarii vâlceni ameninţă cu ieşirea din ADI Salubrizare! După o primă şedinţă în care nu a fost cvorum, 35 de edili din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Salubrizare s-au prezentat miercuri la întâlnire pentru a vota bugetul dar şi pentru a-şi spune nemulţumirile. Primarii, printre care şi edili PSD, au invocat imposibilitatea încheierii contractelor de salubrizare cu operatorii. Nimeni nu a avut curajul să spună primarilor ce se va întâmpla cu gunoaiele din localităţi, până în luna iulie, când se va face delegarea serviciului de salubrizare. Între timp, s-a votat nivelul cotizaţiilor care, în cele mai multe cazuri se încadrează între valorile de 2.500-6.000 lei, în funcţie de numărul locuitorilor. Acest aspect, al populaţiei, a dat naştere şi el la vii discuţii, datele oficiale datând de la ultimul recensământ, din anul 2011, timp în care numărul locuitorilor a scăzut dramatic.

• Cu câteva zile înainte de congres, au apărut informații conform cărora, la Congresul PSD din 10 martie, se pregătește un puci la adresa lui Liviu Dragnea, iar Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea ar fi conducătorii rebeliunii. Firea neagă vehement aceste informații, pe care le încadrează la categoria fake news.
”Nu mă ocup cu așa ceva, nici în timpul programului și nici în weekend. Chiar nu-mi mai rămâne timp să fac astfel de jocuri, după activitatea de la Primăria Capitalei.
Eu am aflat acum că am făcut cuplu cu doamna Ecaterina Andronescu ca să-l debarcăm pe domnul Dragnea. Nu mă preocupă să fac cupluri, să fac jocuri în interiorul acestui partid. Eu am aderat la acest partid, am câștigat funcția de senator, am câștigat funcția de primar general și nu mă preocupă să fac jocuri tenebroase în interiorul PSD.
Nu cred că sunt atât de timidă încât să fiu nevoită să-mi exprim dorințele în informații pe surse. Dacă am ceva de spus, o spun direct președintelui partidului și colegilor mei, nu am nevoie de jocuri să distribui informații pe surse. Îmi pare rău, este pur și simplu despre o știre falsă, despre un fake news”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.
Firea a explicat că în acest Congres al PSD ea va candida pentru o funcție de vicepreședinte.
”Pentru Congres, având în vedere că sunt vicepreședinte al PSD intenționez să candidez tot la o funcție de vicepreședinte, nu din alt motiv, ci pentru a duce problemele Capitalei în ședințele conducerii PSD”, a mai spus Firea.

• Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, face public un raport secret încheiat între DNA și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Prin acest protocol, DNA și-a procurat acces la toate contractele, încheierile notariale și contractele de credit.
”Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Acest protocol a dat acces online, printr-o stație de lucru instalată la sediul DNA, la TOATE bazele de date (DDAPT, e-Terra (programul e-Terra să știți și voi nu are log, nu se poate audita accesul), RTI și la TOATE datele de cadastru: elemente de identificare, dar și documente – contracte de vânzare-cumpărare, încheieri notariale, contracte de credit, ipoteci etc.).
DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentelor notariale ale românilor începând cu anul 2013.
Pentru a acoperi acest abuz la art.3 alin. 8 se menționează: “În aplicarea prezentului Protocol, informațiile obținute de DNA din bazele de date vor fi considerate ca provenind din comunicări ale ANCPI cu scop de informare”.
Cât de grav este acest protocol?
- Potrivit Constituției, îngrădirea drepturilor și libertăților cetățenești poate fi stabilită doar printr-un act al Parlamentului, nu printr-un protocol. DNA a încălcat timp de 5 ani Constituția. Care este baza juridică a încheierii acestui “protocol”?
- Fără mandat de la judecător, fără măcar să aveți un dosar penal deschis, DNA a avut acces la TOATE datele voastre, toate documentele voastre. Orice ați cumpărat sau vândut, orice casă, teren, intravilan sau agricol, orice credit sau ipotecă de la bancă ați înscris la notar.
- Mai mult, deținem probe că DNA a accesat și datele și documentele unor cetățeni europeni, americani, israelieni, canadieni, australieni etc. Orice om de afaceri străin, orice investitor trebuie să știe că datele și documentele sale de proprietate sunt verificate online, chiar dacă nu are niciun dosar în România, fără mandat, fără vreun control democratic și fără nicio auditare.
- Stația de lucru instalată la sediul DNA NU a fost NICIODATĂ auditată. Nu există niciun control democratic asupra activităților derulate și modului în care au fost utilizate informațiile.
- Din datele noastre, de pe această stație au fost “verificate” date și documente cu privire la proprietățile unor oameni de afaceri, oameni din media, dar și oameni politici: Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu și familia sa, Liviu Dragnea și familia sa, Victor Ponta, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Cristian Bușoi și alții. Se impune în acest sens o sigilare a terminalului în cauză și o verificare de urgență la nivelul corpului de control al Ministerului Justiției și Inspecției Judiciare pentru a evita ștergerea / distrugerea probelor.
- Datele accesate online de DNA nu sunt date de interes public, vorbim de contracte, acte de vânzare-cumpărare, încheieri notariale, contracte de credit etc.
- La art. 3, alin. 6 se prevede că anual DNA comunică un audit general al datelor obținute. Din datele noastre, până astăzi, DNA nu a comunicat niciodată acest audit.
- Suntem în plin 1984 Orwell, statul paralel lucrează pe banii românilor și în secret pentru a ne controla orice aspect al vieții. Pentru asta am plătit tribut de sânge în decembrie 1989? Pentru a reînvia Securitatea?”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...