ATENŢIONARE pentru şoferi! Starea drumurilor din VÂLCEA!

Având în vedere prevederile Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2017-2018, al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, urmare a situațiilor aflate în dinamică, din cauza efectelor fenomenelor de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol , luând în considerare informările transmise de către structurile cu atribuții în domeniu, Instituția Prefectului – Județul Vâlcea, informează:

În perioada 26.02.2018 – 27.02.2018, ca urmare a ninsorilor înregistrate la nivelul judeţului Vâlcea, s-a intervenit pentru menţinerea reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale într-o stare de viabilizare corespunzătoare astfel:

● Pe reţeaua de drumuri naţionale, în lungime totală de 482,5 km, s-a intervenit cu 65 utilaje şi 701 tone material antiderapant (685 tone sare, 12 tone produs ecologic şi 4 tone clorură de calciu), în activitatea de deszăpezire fiind angrenate un număr de 109 persoane.
La această oră partea carosabilă este parţial acoperită cu zăpada până la 1 cm, cu excepţia următoarelor drumuri naţionale, respectiv:
- DN 7A, km 0+000 – 86+601 Malaia – Limita jud. Hunedoara, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă de 1 - 2 cm;
- DN 7D, km 0+000 – 31+360, Câineni – Limita jud. Argeş, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1-3 cm;
- DN 65 C, km 40+000 – 111+400, Bălceşti – Horezu, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 2 - 4 cm;
- DN 67B, km 47+400 – 112+766, Obislavu – Drăgăşani, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 - 4 cm.

Stocuri Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea: - sare – 546 tone
- clorură de calciu – 3 tone

În seara zilei de 26 februarie 2018, în intervalul orar 19.45-20.45, s-a dispus restricționarea traficului de tonaj(peste 7,5t), pe DN 7, din cauza condițiilor meteo, pentru facilitarea intervențiilor de deszăpezire, în județul Vâlcea și Argeș. Astfel la limita între județele Sibiu-Vâlcea și Vâlcea-Argeș, s-au instituit dispozitive de dirijare a traficului și îndrumare a conducătorilor auto în zonele special amenajate staționării acestora

● Pe reţeaua de drumuri judeţene, în lungime totală de 967 km, s-a intervenit cu un număr de 39 utilaje şi 298 tone material antiderapant (231 tone nisip, 67 tone sare), în activitatea de deszăpezire fiind angrenate un număr de 70 persoane, astfel:
- în zona Călimăneşti s-a acţionat cu 78 tone material antiderapant, fiind angrenate în activitatea de deszăpezire un număr de 11 persoane;
- în zona Horezu s-a acţionat cu 40 tone material antiderapant şi 16 persoane;
- în zona Tătărani s-a acţionat cu 70 tone tone material antiderapant şi 11 persoane;
- în zona Drăgăşani s-a acţionat cu 43 tone tone material antiderapant şi 22 persoane;

Stocuri RAJDP Vâlcea: - nisip – 249 tone; - sare – 147 tone; - combustibil – 1,5 tone.

● Pe reţeaua de drumuri de interes local se intervine cu utilaje de către autorităţile locale, la această oră circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Pe reţeaua de drumuri naţionale, judeţene şi locale din judeţul Vâlcea, la această oră, se circulă în condiţii de iarnă, în continuare se intervine cu utilaje pentru menţinerea acestora în stare de viabilizare.
La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră, nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică ca urmare a situaţiei meteorologice.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...