APM Vâlcea: Calitatea aerului în 2017, în Vâlcea, nu a depăşit valorile limită

Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea a finalizat Raportul preliminar privind calitatea aerului înconjurător pentru anul 2017 în județul Vâlcea. Din monitorizarea realizată, rezultă că la nivelul județului Vâlcea nu s-au depășit valorile limită și/sau ținta pentru protecția sănătății umane, reglementate prin Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, la nici unul din indicatorii monitorizați.

Poluanții atmosferici monitorizați prin intermediul celor două stații automate VL1- stație de fond urban, amplasată la Grădina Zoologică Rm. Vâlcea și VL2- stație industrială, amplasată pe platforma chimică Rm. Vâlcea(care fac parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului) sunt SO2(dioxidul de sulf), NO2(dioxidul de azot), NOx, CO(monoxidul de carbon), O3(ozon), PM10(particule în suspensie) și BTEX (benzen, toluen, etilbenzen, xilen).

Deși au fost înregistrate depășiri la indicatorii ozon și pulberi în suspensie, acestea se încadrează în numărul de depășiri admise conform legislației în vigoare, Legea nr. 104/2011. De aceste depășiri sunt răspunzătoare emisiile provenite de pe platforma chimică, de la centralele termoelectrice care utilizează combustibil solid, șantierele de construcții, din traficul rutier, etc.

Situația calității aerului la nivelul județului Vâlcea se află postată zilnic pe site-ul agenției apmvl.anpm.ro, în buletinele de informare a publicului și pe site-ul calitateaer.ro.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...