FRAUDĂ INFORMATICĂ la CEC Râmnicu Vâlcea. Un an şi şase luni de închisoare pentru o fostă angajată

20 Feb 2018

O fostă angajată a agenției CEC Bank din Râmnicu Vâlcea, acuzată de fraudă informatică, a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Maria Licsandru, fosta angajată CEC Bank Rm. Vâlcea, a fost trimisă în judecată în data de 22 septembrie 2016 pentru frauda informatică (art. 249 NCP). Ea este acuzată că în perioada 22 noiembrie 2007 – 30 septembrie 2013 a intervenit asupra programului informaţional al băncii pentru a schimba data scadentă a plăţii unor credite.

„…Condamnă pe inculpata Licsandra Maria la 1 an şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de fraudă informatică în formă continuată (45 de acte materiale în perioada 22.11.2007 – 30.09.2013). În baza art. 91, 92 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Instituie în sarcina inculpatei respectarea, pe durata termenului de supraveghere, a următoarelor măsuri de supraveghere: a. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vâlcea, la datele fixate de acesta; b. să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c. să anunţe, în prealabil, Serviciului de Probaţiune Vâlcea, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d. să comunice Serviciului de Probaţiune Vâlcea schimbarea locului de muncă: e. să comunice Serviciului de Probaţiune Vâlcea informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata trebuie să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în condiţiile prevăzute de art. 51, 52 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor neprivative de libertate, în cadrul uneia dintre următoarele două entităţi: Primăria Municipiului Rm. Vâlcea – Direcţia de Administrare a Domeniului Public sau Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Rm. Vâlcea” se arată în hotărârea dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în data de 15 februarie 2018.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...