Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Inspectoratul Școlar Vâlcea reacționează la ”bombele” din presă

Ca urmare a publicării, în data de 16.02.2018, a articolului BOMBĂ! Conducerea ISJ Vâlcea continuă să-i facă poftele lui Gutău și-i anunță pe profesorii de la “Henri Coandă” și Oltchim… să-și cam caute de lucru! pe site-ul http://valceainfo.ro
Considerăm că, în materialul publicat au fost valorificate ca fiind adevărate, informații inexacte, care pot manipula opinia publică în legătură cu imaginea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, sens în care facem următoarele precizări:
Adresa emisă de I.S.J. Vâlcea sub nr. 784/16.02.2018, a fost transmisă pentru „informarea și îndrumarea unităților de învățământ care vor intra în reorganizare prin absorbție/contopire/divizare, în legătură cu etapele care trebuie parcurse de acestea, în vederea transferării drepturilor și obligațiilor, a patrimoniului și a personalului, către unitatea dobânditoare” (conform prevederilor art. 28 alin. (3) lit. a) din Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2018-2019, aprobată prin OMEN nr. 5.472/ 07.11.2017).
Conținutul adresei atenționează cadrele didactice titulare în legătură cu respectarea prevederilor art. 19 din Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019, aprobată prin OMEN nr. 5.485/13.11.2017, în care, la alin. (1) se precizează că „în situaţiile fuziunii prin absorbţie a unităţilor de învăţământ, a divizării parţiale sau totale a unei unităţi de învăţământ, ..., a desfiinţării unei unităţi şcolare, selecţia cadrelor didactice se face prin evaluare de către o comisie numită de inspectoratul şcolar formată din inspectori şcolari şi/sau cadre didactice care nu funcţionează în unităţile de învăţământ aflate într-una dintre aceste situaţii”.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea monitorizează respectarea riguroasă a etapelor și a termenelor calendaristice prevăzute de Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2018-2019.
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella