Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Maria Mazilu crede că frigul va fi aliatul ei în concursul oficial de la JO

15 Feb 2018

În vârstă de 26 de ani, Alexandra Mazilu este la cea de a treia ei participare la Jocurile Olimpice. Simplul fapt că este prezentă la cea mai importantă competiţie a lumii, în condiţiile în care la skeleton se califică numai 20 de sportive din lume, este deja o performanţă pentru ţara noastră. Cu atât mai mult cu cât de ani de zile, campionatele naţionale ale României, la această disciplină, la fel ca la sanie şi bob, se desfăşoară în Austria, la Igls.

”Antrenamentele oficiale au fost foarte dificile, pentru că este prima oară când sunt pe pârtia aceasta şi a trebuit să fiu foarte atentă la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborâri. Mult prea puţin pentru a cunoaşte o pârtie. Dar eu sper să merg cât mai bine în concursul oficial. Nu se ştie ce va fi, cine câştigă, cine pierde, pentru că este foarte dificilă pârtia. Sunt foarte multe porţiuni unde poţi greşi, pierzând timp. Eu mă bucur că sunt aici, pentru că la skeleton este foarte greu să te califici”, a declarat Maria Mazilu.

La ediţiile anterioare, ea a ocupat locurile 19, respectiv 20.

Skeletonul, ca şi sania, depind de condiţiile meteo, iar în funcţie de temperatura de afară se creionează şi strategia de cursă. În prima zi de antrenament au fost minus 9 grade Celsius, în a doua zi, miercuri, cu şase mai puţin. ”Sincer, mie mi-ar conveni că temperatura să fie cât mai joasă, pentru că avem patine pentru gheaţă dură, cât mai tare. Azi (n.r. miercuri) a fost o gheaţă mai moale şi s-a cunoscut. Eu voi concura seara şi sper să fie frig”, a mai declarat sportiva. Maria Mazilu va concura pe 16 februarie.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella