Maria Mazilu crede că frigul va fi aliatul ei în concursul oficial de la JO

15 Feb 2018

În vârstă de 26 de ani, Alexandra Mazilu este la cea de a treia ei participare la Jocurile Olimpice. Simplul fapt că este prezentă la cea mai importantă competiţie a lumii, în condiţiile în care la skeleton se califică numai 20 de sportive din lume, este deja o performanţă pentru ţara noastră. Cu atât mai mult cu cât de ani de zile, campionatele naţionale ale României, la această disciplină, la fel ca la sanie şi bob, se desfăşoară în Austria, la Igls.

”Antrenamentele oficiale au fost foarte dificile, pentru că este prima oară când sunt pe pârtia aceasta şi a trebuit să fiu foarte atentă la cel mai mic detaliu pentru a nu pierde timp. Am avut cinci zile de antrenament, cu un total de 10 coborâri. Mult prea puţin pentru a cunoaşte o pârtie. Dar eu sper să merg cât mai bine în concursul oficial. Nu se ştie ce va fi, cine câştigă, cine pierde, pentru că este foarte dificilă pârtia. Sunt foarte multe porţiuni unde poţi greşi, pierzând timp. Eu mă bucur că sunt aici, pentru că la skeleton este foarte greu să te califici”, a declarat Maria Mazilu.

La ediţiile anterioare, ea a ocupat locurile 19, respectiv 20.

Skeletonul, ca şi sania, depind de condiţiile meteo, iar în funcţie de temperatura de afară se creionează şi strategia de cursă. În prima zi de antrenament au fost minus 9 grade Celsius, în a doua zi, miercuri, cu şase mai puţin. ”Sincer, mie mi-ar conveni că temperatura să fie cât mai joasă, pentru că avem patine pentru gheaţă dură, cât mai tare. Azi (n.r. miercuri) a fost o gheaţă mai moale şi s-a cunoscut. Eu voi concura seara şi sper să fie frig”, a mai declarat sportiva. Maria Mazilu va concura pe 16 februarie.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...