Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 15 februarie 2018

15 Feb 2018

• Agitaţie mare la APAVIL. Bătălia pentru postul de director este pe viaţă şi pe moarte • Reţinerea bărbatului acuzat de procurorii DIICOT Vâlcea că ar fi abuzat de mai multe minore i-a şocat pe râmnicenii din zona Cina a municipiului Râmnicu Vâlcea • Primele explicaţii ale şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, în scandalul momentului au apărut cu întârziere, iar Zeiţa Justiţiei continuă să spună că justiţia este sub un asalt • Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), şi ea victimă a DNA Ploieşti, a declarat că va face o plângere penală împotriva şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea


• Agitaţie mare la APAVIL. Bătălia pentru postul de director este pe viaţă şi pe moarte. Directorului APAVIL Cristian Jianu îi expiră mandatul de manager pe 22 februarie 2018 şi s-a făcut deja o ordine de zi pentru şedinţa Consiliului de Administraţie care va avea loc luni, 19 februarie 2018, iar preşedintele CA, domnul Nistor îşi va da demisia pentru a putea prelua atribuţiile de director general.
Directorului tehnic Roxana Iovan i-a încetat mandatul în data de 6 februarie 2018 şi se dorea ca aceasta să fie mutată la coloana auto, însă până la urmă a ajuns la Uzina de Apă, la sectorul pierderi. Contractele de muncă ale lui Jianu şi ale lui Iovan, care erau suspendate, au vrut să le desfacă, însă s-au răzgândit de teama că cei doi ar putea acţiona în instanţă.
Conform unor surse din interiorul APAVIL se pare că Nistor ar sta doar provizoriu director, după concurs se aude că sunt mai multe variante luate în calcul: Alexandru Ghibirdic, Ţuca, Valentin Tudora.
Dosarele de candidaţi pentru postul de director general se depun până în data de 26 februarie la ora 15.00, iar concursul va avea loc pe 23 martie şi 30 martie.
„Îmi depun dosarul, chiar dacă ştiu că nu voi fi eu câştigătorul. Ştiţi cum e prima regulă este să te prezinţi la un concurs. Şi la Loto, trebuie să cumperi bilet dacă vrei să câştigi. E bine să-i oftici şi pe vecinii care te văd cu biletul în mână”, ne-a declarat Cristian Jianu.

• Reţinerea bărbatului acuzat de procurorii DIICOT Vâlcea că ar fi abuzat de mai multe minore i-a şocat pe râmnicenii din zona Cina a municipiului Râmnicu Vâlcea. Oamenii nu-şi explică cum de un om pe care-l vedeau zilnic a fost capabil de asemenea fapte, ştiindu-l ca pe un om normal, sociabil, pasionat de sport, în special de fotbal. Bărbatul a fost reţinut în cursul zilelor trecute, locul sau la chioşc fiind luat acum de soţia sa, care probabil simte că se prăbuşeşte cerul pe ea de ruşine. Nu se ştie dacă se va afla care au fost minorele abuzate şi dacă vor beneficia de consiliere psihologică, având în vedere prin ce au trecut. Gurile rele spun că bărbatul ar trebui pedepsit aspru pentru fapta sa, pentru a da şi un exemplu pentru alţi posibili bolnavi psihic. Se pare că bărbatul ar fi luat-o razna în urmă cu ceva timp, după ce fiul său ar fi murit în accident de maşină.

• Primele explicaţii ale şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, în scandalul momentului au apărut cu întârziere, iar Zeiţa Justiţiei continuă să spună că justiţia este sub un asalt de peste un an de zile şi dacă ne uităm cine ne atacă vedem – inculpaţi, oameni care au bani şi resurse şi care doresc să decredibilizeze actul de justitie şi să duca in derizoriu faptele de corupţie
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a explicat înregistrările video prezentate de Vlad Cosma, fost deputat PSD. Aceasta a declarat că a cerut un raport de la DNA Ploiești și pe care l-a trimis și la procurorul general.
„Am solicitat colegilor de la DNA Ploiești un raport scris despre dosarele persoanelor care au făcut acuzațiile în spațiul public. Un raport scris a fost transmis și procurorului general. La Ploiești au fost instrumentate mai multe cauze în care inculpații Cosma Mircea, Cosma Vlad, Cosma Andreea ca martori sau inculpați. Cererile prin care procurorii nu au procedat legal au fost respinse în camera preliminară. Astfel, probele au fost administrate legal. Vlad Cosma a avut calitate de martor în 12 dosare ale DNA. De foarte multe ori, acest inculpat a formulat denunțuri despre fapte de corupție sau despre alte persoane care au săvârșit fapte de corupție, din proprie inițiativă.
Nu cred că acest atac e întâmplător. E un festival disperat al inculpaților. Aici nu e vorba despre Kovesi, sau despre procurorul șef al DNA. DNA nu e un om, e o instituție. Acest atac nu e despre Kovesi, ci despre procurorii care și-au făcut treaba, vizează umulirea statului și a cetățenilor. Pentru ce suntem atacați, pentru că ne-am făcut treaba? Justiția e supusă unui atac. Ne atacă inculpați, oameni care au bani, nu oameni cinstiți, oameni care doresc să decredibilizeze actul de justiție, să ducă în derizoriu faptele de corupție.Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român”, a declarat Kovesi.

• Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), şi ea victimă a DNA Ploieşti, a declarat că va face o plângere penală împotriva şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea.
„Am fost arestată exact în timpul alegerilor parlamentare(...). Numai eu știu la ce abuzuri am fost supusă cât am fost arestată. Acești călăi mă scoteau din arest de două-trei ori pe săptămână, domnul Onea mă ținea la el în birou câte șapte ore pe zi. Multe abuzuri pe care le-au făcut. Voi face și eu o plângere penală împotriva domnului procuror-șef Onea Lucian”, a spus Ana Maria Pătru.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...