Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


PERFORMANȚĂ VÂLCEANĂ: Elevul Eillen Radu, mențiune la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

PERFORMANȚĂ VÂLCEANĂ: Elevul Eillen Radu, mențiune la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică foto facebook
Etapa națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică, ediția a XVI-a s-a desfășurat în perioada 2-5 februarie 2018 la Gura Humorului, Voroneț, județul Suceava.
Județul Vâlcea a fost reprezentat de doi elevi: Eillen Radu de la Colegiul Național Alexandru Lahovari, pregătit de domnul profesor Săndulescu Marin și Licu Mihail Călin de la Colegiul Energetic, pregătit de domnul profesor Stănică Ion.
Elevul Eillen Radu a obținut Mențiune MEN la secțiunea Seniori și s-a calificat în Lotul național lărgit în vederea participării la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică și la Olimpiada Internațională de Astronomie.
În perioada 5-10 februarie 2018, în aceeași locație, a avut loc pregătirea și selecția loturilor României pentru cele două olimpiade internationale, precum și Taberele Naționale de Fizică, Astronomie și Astrofizică.
Toți elevii premiați, cei din lotul lărgit, precum și participanții la cele două tabere naționale au primit din partea domnului profesor Mihail Sandu de la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, câte 40 de exemplare din cărțile “Probleme de Astronomie și Astrofizică ” și din “Experimente de fizică”, autor prof. dr. Mihail Sandu.
Personalitate de renume mondial a fizicii, astronomiei și astrofizicii, autor a peste 60 de volume publicate atât în țară cât și în stăinătate, autor de subiecte la olimpiadele naționale și international, domnul profesor Mihail Sandu pregătește loturile naționale ale României pentru cele două olimpiade internationale, în fiecare an, începând din 1996 la Centrul de pregătire pentru performanță de la Liceul Tehnologic de Turism din Călimănești, centru înființat și dotat prin eforturi și fonduri proprii.
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella