Patru familii au rămas fără case în acest week-end

La sfârşitul săptămânii trecute, mai multe familii din judeţul Vâlcea s-au trezit cu locuinţele cuprinse de flăcări. Vâlcenii au necesitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea.

Astfel, vineri, 9 februarie a.c., la ora 19.26, pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Dăești. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 1 mp. De asemenea au fost degradate : 4m.p rigips și circa 20 mp tablă. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurăţarea coşului de funingine.

Sâmbătă, 10 februarie 2018, la ora 09.35, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Brezoi. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 5 mp. De asemenea au fost degradat un perete, placat cu rigips și vată minerală, pe circa 4 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este neizolarea termică corespunzătoare a coşului de evacuare a fumului față de materialele combustibile.

Tot sâmbătă, în jurul orei 19:23, o familie din localitatea Drăgoeşti a cerut ajutorul pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars funinginea din interiorul coșului. A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat la un atac de panică suferit de proprietară, în vârstă de 74 de ani imobilizată la pat. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurăţarea coşului de funingine.

Pompierii militari au mai intervenit sâmbătă, la ora 23.50, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în municipiul Rm. Vâlcea, str. Râureni. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 90 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza coșului de fum deteriorat.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...