Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

Prefectul Marin intervine în SCANDALUL comasării liceelor! Ședință cu scântei joi la Prefectură

08 Feb 2018

Ședință importantă la Instituția Prefectului Vâlcea joi, 8 februarie 2018. Este vorba despre o întâlnire pe tema comasării unor unități de învățământ, cum ar fi Liceul Tehnologic Oltchim și Liceul Henri Coandă. Ședința vine ca urmare a faptului că, în ultima perioadă, așa cum declară și prefectul Florian Marin, au apărut, în spațiul public, largi dezbateri legate de această comasare. La bază, stau hotărâri de consilii locale de comasare a unor licee sau grădinițe și având în vedere prerogativele legale ale prefectului de Vâlcea.

La ședință sunt invitați, pe lângă membrii de drept ai Comisiei de Dialog Social și reprezentanții județeni ai sindicatelor reprezentative din educație, ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, ai Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea și ai localităților unde au fost emise hotărâri de comasare, ca și mass-media locală.

„Având în vedere faptul că au apărut tot felul de discuţii în spaţiul public, atât în municipiu, cât şi în judeţ, cu privire la comasarea unor şcoli şi grădiniţe, joi am invitat toţi actorii sociali: sindicatele din învăţământul vâlcean, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, precum şi toţi reprezentanţii Comisiei de Dialog Social, edilii localităţilor unde au loc comasări, pentru a discuta situaţia acestor comasări. Au fost elaborate şi adoptate hotărâri de Consiliul Local care produc efecte juridice. În sensul acesta, Federaţia Naţională din Învăţământ a avut şi o întrevedere la nivelul Guvernului României, unde a prezentat mai multe situaţii de comasări din ţară. Se impune practic o discuţie în Comisia de Dialog Social, spre a vedea dacă aceste comasări sunt cu adevărat necesare, dacă ele respectă litera şi spiritul legii şi ce anume este de făcut în aşa fel încât să existe un climat social netensionat în judeţ…. Au ieşit discuţii, în spaţiul public, foarte multe privind luarea măsurilor fără o anumită transparenţă. Au fost şi la nivelul municipiului mişcări sociale ale elevilor, părinţilor şi colectivelor de profesori. Aceştia s-au plâns că nu a existat un real dialog. În aceste condiţii, având în vedere rolul de mediator al prefectului, am considerat mai mult decât necesară, chiar oportună această şedinţă”, a declarat prefectul de Vâlcea, Florian Marin.

Concluziile rezultate din dezbatere vor fi înaintate, de către Instituția Prefectului, către structurile de specialitate, din cadrul Guvernului României.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella