Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

MIRCIA GUTĂU: Taxele și impozele din RÂMNICU VÂLCEA vor scădea cu 50%

Decizie importantă a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Acesta a hotărât să reducă taxele și impozitele din municipiu cu 50%, după ce a primit garanții de la Agenția de Dezvoltare că toate investițiile importante din Râmnicu Vâlcea vor fi finanțate.

Primarul Gutău intenționează să supună aprobării Consiliului Local această propunere de micșorare a impozitelor. Ședința va avea loc în data de 15 februarie 2018.

Mircia Gutău a precizat că râmnicenii care au plătit deja impozitele majorate își vor primi banii înapoi.

”Bugetele locale din toată țara au suferit din cauza scăderii impozitului pe profit de la 16% la 10%, iar cota care revine administrațiilor publice locale de 43,5% se calculează în funcție de acest impozit pe profit. Această decizie a dus la creșterea taxelor și impozitelor din toată țara. Noi am pierdut 12 milioane de euro, Clujul a pierdut 48 milioane de euro, cu cât orașul este mai mare cu atât bugetul a scăzut mai mult. Obiectivul meu a fost acela ca investițiile majore pe care le-am promis să fie finalizate în acest mandat. Mă refer aici doar la bretelele de la Pasajul Tudor Vladimirescu, care sunt obligatorii pentru a decongestiona circulația.

Nu am stat cu mâinile în sân, m-am dus la guvern, am convocat o ședință a Asociației Municipiilor din România, la care au fost prezenți toți primarii de municipiu din țară, pentru că pe toți ne doare ce se întâmplă, și am primit o promisiune fermă de la ministrul de Finanțe Teodorovici că la echilibrarea bugetară din iunie ni se va da o parte din pierderile pe care le-am suportat. Avem această garanție și ne-a și explicat de unde vor veni banii.

De aceea, în data de 15 februarie, vom avea ședința de Consiliu Local, și vom lua decizia de a micșora impozitele cu peste 50% din majorarea pe care am făcut-o.
Mi se pare ipocrit să fiu acuzat de cei care au tăiat salariile și pensiile oamenilor.

Prin această reducere, bugetul local s-a diminuat cu 6 milioane de lei. Am promisiunea că voi primi acești bani pentru a nu renunța la investițiile pe care ni le-am propus”, a declarat Mircia Gutău la dezbaterea pe buget pentru anul 2018.

Practic, dacă impozitul pentru un apartament din Râmnicu Vâlcea a fost în 2017 de 200 de lei, iar în acest an a ajuns la 260 de lei, ajustarea anunţată de edil ar însemna un impozit de 230 de lei. Cei care şi-au plătit deja dările vor primi înapoi banii daţi în plus. Potrivit primăriei, consilierii locali lucrează pentru stabilirea unei modalităţi legale de returnare a banilor.

Evaluaţi acest articol
(45 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella