Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

FOTO: Așa vor arăta Arenele Traian din RÂMNICU VÂLCEA după reabilitare!

Printre proiectele anunţate de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, ce urmează a fi executate în acest an se numără şi modernizarea Arenelor Traian. De 26 de ani, Arenele Traian au fost lăsate de izbelişte, cel mai mare complex sportiv din Râmnicu Vâlcea arată, în prezent, ca o mare groapă de gunoi, plină de câini maidanezi, de drogaţi, de mizerii, cu garduri rupte… Amfiteatrul este plin de bălării şi gunoaie şi complet nefuncţional.

La nivelul zonei centrale, insula urbană ce cuprinde Sala Sporturilor Traian, Arenele Traian, Teatrul Anton Pann și Sala Sindicatelor, se distinge ca un spaţiu urban cu o structură specială. Acesta, împreună cu zona Parcului Mircea cel Bătrân, reprezintă ruperi de ritm bine venite în țesutul urban, relativ omogen, al zonei centrale a orașului. Intenția administrației locale de a reabilita zona Arenelor Traian (aflată într-o avansată stare de degradare fizică), creează oportunitatea ca, prin soluţia propusă, să se realizeze o mai mare atractivitate şi o mai mare accesibilitate a publicului.

În complex, în afara de amenajarea clădirilor existente, sunt incluse şi altele noi. Va fi construit un Centru comunitar, construcție ce se propune a se realiza pe amplasamentul construcției anexă a Arenelor. Noul obiectiv va avea regimul de înălține D+P+2E și funcțiuni conexe activităților sportive ce se desfășoară în aer liber, adică săli de fitness, judo, tenis de masă, etc, hol central cu perete de escaladă, vestiare și grupuri sanitare (pe sexe), birouri administație și camere de cazare pentru sportivi. Acest centru va avea o suprafață construită de 550,0 mp.

De asemenea, în complex va exista şi o Ceainărie cu terasă, clădire parter, amplasată adiacent terenurilor de tenis. Dominanţa spațiilor vor fi terase acoperite și descoperite, având ca nucleu central un spațiu de vânzare, mic depozit, grup sanitar și spațiu închis pentru vânzare.

Se propune a se realiza pe latura de est a amplasamentului, făcând legătura nord - sud dintre scuarul Zonei de Cultură (Sala Sindicatelor şi Teatrul Anton Pann) platforma pentru parcajele Sălii Sporturilor şi b-dul Nicolae Bălcescu. Prospectul aleii va fi de 1 m trotuar (pe partea gradenelor), 3,5 carosabil cu circulaţie în sens unic.

De asemenea, va fi şi o alee pietonală prin care se va face legătura dintre b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tudor Vladimirescu, realizându-se dezideratul principal – creşterea accesibilităţii precum şi un parcurs pietonal de promenadă. În partea de sud a centrului comunitar, se propune a se realiza două terenuri de tenis de câmp, cu împrejmuire de protecţie din plasă pe stâlpi metalici (cu înălţimea de 4 m).

Pe lângă realizarea obiectivelor noi și reabilitarea tehnică și funcțională a celor vechi, un accent deosebit se pune pe reabilitarea sistematizării verticale.

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro