Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


SURPRIZĂ la FedCup. O canadiancă cu origini din VÂLCEA înfruntă România

03 Feb 2018

Federaţia Canadiană de Tenis a anunţat, miercuri, că jucătoarele Carol Zhao, Bianca Andreescu, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrovski au fost convocate de căpitanul Sylvain Bruneau pentru întâlnirea cu România, din Grupa a II-a mondială a Cupei Federaţiei. Carol Zhao ocupă locul 143 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu este pe poziţia 182, KatherineSebov pe 277 şi Gabriela Dabrowski pe 321 la simplu şi 11 la dublu.

Bianca Andreescu, acum în vârstă de 17 ani, e considerată una dintre cele mai promiţătoare tinere jucătoare ale lumii. De altfel, la vârsta de 15 ani a ocupat primul loc în clasamentul junioarelor de vârsta sa.

Este o jucătoare născută la Mississauga, dar părinţii ei sunt din Vaideeni, Vâlcea. De altfel, ea a început tenisul în România. O bună perioadă de timp a locuit alternativ, în România și Canada câte șase luni, după care, alături de familie, s-a stabilit definitiv în „Țara frunzei de arțar”.

„Eu m-am născut în Canada pentru că mama mea a avut serviciul acolo, dar am început tenisul în România. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost. Nu am știut de la început că voi face tenis de performanță. Când eram mică, părinții m-au pus să exersez mai multe sporturi, înot, fotbal... Într-o zi am ajuns și la tenis și mi-a plăcut din prima, așa că iată unde am ajuns. Nu am întrerupt legăturile cu România. În fiecare an mergem cam două săptămâni, pentru că avem toate rudele acolo” a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat Digi Sport.

Pentru Bianca Andreescu va fi a şasea participare la Fed Cup (şapte victorii, o înfrângere).

Echipa României va fi compusă din Simona Halep (2 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA), Irina Begu (37 WTA) şi Raluca Olaru (45 WTA la dublu). Partida dintre România şi Canada va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în 10 şi 11 februarie. Învingătoarea va juca, în luna aprilie, barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în 10 şi 11 februarie și vor putea fi urmărite, în direct, pe Digi Sport.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella