HCM Rm. Vâlcea, mai aproape de titlul de vicecampioană

01 Feb 2018

• Formaţia vâlceană a învins Corona Braşov în Sala Traian, scor 30-25


HCM Râmnicu Vâlcea continuă seria rezultatelor pozitive din ultima perioadă câştigând derby-ul etapei a 14-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa pregătită de Relu Roşca a învins Corona Braşov în Sala Traian, în faţa unei săli arhipline, scor 30-25, într-o atmosferă care a amintit tuturor celor prezenţi de vremurile “bune” ale fostei echipe Oltchim, care umplea până la refuz această sală. După un start echilibrat, 6-6 (minutul 12), echipa lui Aurelian Roşca a strălucit şi profitând de slăbiciunile defensivei braşovene, s-a desprins şi la 7 goluri, intrând la cabine cu un avans consistent, 15-9.

În partea secundă, jocul s-a echilibrat, dar Corona nu a reuşit niciun moment să pună sub semnul întrebării victoria gazdelor, care s-au impus cu 30-25. Ajunsă la 11 victorii în ultimele 12 etape, echipa din Vâlcea şi-a consolidat locul 2 şi a mai făcut un pas important spre a obţine în premieră un loc de cupă europeană. “Cred că din 2013 de când este HCM-ul înfiinţat nu a fost sala aşa de plină, publicul a fost foarte activ pe durata meciului, coroborat cu jocul făcut de fete. Victoriile aduc victorii, îţi aduc suporteri la meci, aproape de meci, aduc şi sposori şi de aici pleacă tăvălugul spre bine. Avem un public întinerit, foarte mulţi copii, ceea ce este un lucru fantastic”, a spus Marian Joiţa, directorul tehnic al clubului HCM Râmnicu Vâlcea.

Chiar dacă HCM-ul a câştigat meciul cu Corona şi s-a distanţat la 12 puncte de echipa de sub Tâmpa, unul din secunzii lui Roşca, Gheorghe Sbora, nu vede încă echipa vâlceană cu titlul de vicecampioană în buzunar. “Lupta rămâne deschisă, Braşov este o echipă care are în componenţă jucătoare care au posibilităţi de exprimare şi de obţinere a unor rezultate care sunt aşteptate. Să nu uităm că mai există şi Cupa României, şi această competiţie poate să dea un loc de cupă europeană. Braşovul a fost un centrul handbalistic de mare importanţă din României. În spatele rezultatului de duminică stă o muncă titanică, în care toată lumea şi-a făcut datoria”, a spus Sbora.

În etapa viitoare, SCM Craiova şi HCM Rm. Vâlcea se întâlnesc în Bănie, pe 8 februarie, într-un adevărat derby pentru titlul de vicecampioană. “Noi tratăm toate jocurile la fel, primul adversar este cel mai important, nu de gândim la următoarele partide deocamdată”, a mai spus Gheorghe Sbora. Din această săptămână, HCM-ul a împrumutat-o pe extrema dreaptă Cristina Mitrache până în vară la AHCM Slobozia. În privinţa posibilelor achiziţii, oficialii clubului nu se gândesc momentat la alte transferuri.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...