Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 1 februarie 2018

01 Feb 2018

• Scandal mare la Consiliul Județean Vâlcea pe marginea deschiderii pârtiei de schi de la Obârșia Lotrului, Transalpina Schi Resort • Liberalul Gheorghe Folea ar putea rămâne fără mandatul de consilier județean după votul din cadrul sedintei ordinare a CJ Vâlcea de miercuri, 31 ianuarie 2018 • În loc să vină cu argumente pertinente la adresa Executivului, aleșii liberali își dau din ce în ce mai des cu stângu-n dreptul în ședințele Consiliului Local • Mai mulţi râmniceni s-au trezit cu bani blocaţi în conturile personale la începutul acestui an

• Scandal mare la Consiliul Județean Vâlcea pe marginea deschiderii pârtiei de schi de la Obârșia Lotrului, Transalpina Schi Resort. Schimbul de replici dintre președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, și consilierul județean, Victor Stănculescu, s-a lăsat și cu atacuri la persoană, din partea liberalului.
”Nu mai interesează pe nimeni dintre cei care vor să se ducă acolo să schieze şi să se simtă bine toată această dezbatere sterilă. Este foarte important ca anul acesta să nu mai păţim ce am păţit, dar asta nu ţine de noi direct. Pârtia trebuia să depindă de noi şi am fi făcut tot ce ţine de Consiliul Judeţean, să dăm drumul la timp... Dacă mâine ar fi a Consiliului Judeţean, cred că am discuta mult mai constructiv. Într-un final, după lupte seculare, pârtia s-a deschis, deja cunoaşteţi toată evoluţia ei”, a spus Constantin Rădulescu.
Victor Stănculescu nu s-a lăsat mai prejos și a replicat acid: ”Eu cred că, din păcate, adevărul este undeva la mijloc. Salut iniţiativa colegului meu Victor Popescu şi cred că ar trebui să lăsăm la o parte toate orgoliile cu privire la înfiinţarea, chiar dacă din punct de vedere juridic o să spuneţi că nu avem posibilitatea, unei comisii între consilieri judeţeni, aparat de specialitate pentru consultanţă, discuţii. Nu facem nimic ilegal dacă discutăm. Pe de o parte, ca să vă readuc şi eu zâmbetul pe buze, pentru unii dintre noi a fost bine, în ghilimele, că nu s-a deschis pârtia. Îmi aduc aminte de un interviu al dumneavoastră postat pe Facebook că nu veţi mânca sarmale şi cozonac de Sărbători dacă nu se va deschide pârtia şi cred că v-a făcut bine acest lucru”.

• Liberalul Gheorghe Folea ar putea rămâne fără mandatul de consilier județean după votul din cadrul sedintei ordinare a CJ Vâlcea de miercuri, 31 ianuarie 2018. Pentru a doua oară într-o lună de zile, consilierii judeţeni liberali s-au opus mutării Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea într-o locaţie ce aparţine Consiliului Judeţean. Ei nu şi-au motivat gestul, dintre cei 10 aleşi ai PNL-ul, unul singur, dr. Gheorghe Folea, a votat aşa cum l-a îndemnat conştiinţa. Fiind un vot care vizează patrimoniul, a fost nevoie de 2/3 dintre consilierii judeţeni, lucru imposibil de realizat fără ajutorul liberalilor. Acum rămâne de văzut cum ce decizie va lua Biroul Județean al PNL și dacă Folea va fi sancționat pentru decizia sa, însă surse din PNL Vâlcea dau ca sigură excluderea doctorului din partid. Mai mult, pentru că acesta a încălcat o hotărârea a BPT, va fi sesizată și Comisia de Onoare și Arbitraj în cazul său.

• În loc să vină cu argumente pertinente la adresa Executivului, aleșii liberali își dau din ce în ce mai des cu stângu-n dreptul în ședințele Consiliului Local. Probabil că unii dintre ei se gândesc să candideze la primărie în următorul mandat, altfel nu ne explicam cum se poate sa scoată pe gură aberații care îi fac atât pe angajații primăriei, cât și pe jurnaliștii prezenți la ședințele din cadrul Consiliului Local să dea ochii peste cap. Dacă lumea era obișnuită cu discuțiile lui Grig, oamenii se abțin cu greu când văd ce poate să scoată pe gură Băzăvan, liderul de grup al PNL-ului din cadrul CL. Atât el, cât și celălalt coleg al său, Vâlcu, au ajuns chiar să voteze altfel decât ceilalți doi liberali, Grig Crăciunescu și Mircea Poenaru.

• Președintele ALDE Vâlcea, deputatul Dumitru Lovin e foc și pară pe consilierul local Remus Grigorescu. Acesta a lipsit de la ultima ședință de Consiliu Local, motivându-și absența în fața șefului de partid cu plecarea urgentă din localitate. Numai că la urechile lui lovin au ajuns alte variante decât cea spusă de Grigorescu, iar deputatul Lovin tinde să creadă că Remus Grigorescu nu mai răspunde ordinelor de la partid. Zicem să nu ne grăbim că trece repede o lună de zile, până la următoarea ședință de Consiliu Local.

• Mai mulţi râmniceni s-au trezit cu bani blocaţi în conturile personale la începutul acestui an. Motivul, mediatizat încă de anul trecut de o parte a televiziunilor centrale, este că fiscul a început goana după datoriile vechi de 5 ani pentru că ele se prescriu de la 1 ianuarie. Peste 200.000 de oameni au primi somaţii de plată şi le-au fost puse popriri pe conturi. Un caz atipic a fost al unui tânăr râmnicean, care s-a trezit “executat” de Finanţe de 2 ori. A primit înştiinţarea de poprire în ziua de vineri, iar luni a aflat că i s-au reţinut sumele de bani luni, şi aici e o altă surpriză, din două conturi. Când s-a dus să anunțe acest lucru, reprezentanții ANAF i-au spus că vina este a băncilor, și că oricum suma se poate compensa dacă contribuabilul are și alte datorii la stat. Cum nu a fost cazul, acesta a hotărât să-și recupereze banii prin orice formă, așa că s-a dus la una din băncile unde i-a fost blocată suma de bani, reprezentanții băncii au trimis mail la popriri și situația s-a rezolvat pe o parte, însă când tânărul a mers să-și recupereze banii ceilalți a mai avut parte de o surpriză. Reprezentanții ANAF i-au spus că mai are de plătit 20 de lei, datorați din alte venituri, și că după ce îi plătește își va primi banii. Ca la noi la nimeni!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...