O vâlceancă va reprezenta România la JO de iarnă de la Pyeong Chang

31 Ian 2018

• Maria Marinel Mazilu s-a calificat la limită la proba de skeleton

Ce putea fi o performană la nivel mondial la Vâlcea, se poate întâmpla la Vatra Dornei. Maria Marinela Mazilu, sportivă originară din judeţul nostru, s-a calificat în ultimul moment în urma redistribuirilor la Jocurile Olimpice de iarna, de la Pyeong Chang.

Vâlceanca este legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, asta pentru că atât în judeţ cât şi în localităţile limitrofe nu există o bază sportivă pentru skeleton, disciplină la care Maria Mazilu a reprezentat cu succes ţara noastră la alte două olimpiade. România are o singură medalie la JO de iarnă în istoria acestora, obţinută la JO 1968, un bronz la bob două persoane masculin, prin Ion Panturu şi Nicolae Neagoe.

Olimpiada va începe pe 9 februarie, iar la aceasta în premieră se va realiza un lucru ce parea imposibil, şi anumele ambele Corei, şi cea de Sud, dar şi cea de Nord, vor defila împreună la festivitatea de deschidere. De asemenea, cele două Corei vor avea o echipă unită de hochei feminin.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...