O vâlceancă va reprezenta România la JO de iarnă de la Pyeong Chang

31 Ian 2018

• Maria Marinel Mazilu s-a calificat la limită la proba de skeleton

Ce putea fi o performană la nivel mondial la Vâlcea, se poate întâmpla la Vatra Dornei. Maria Marinela Mazilu, sportivă originară din judeţul nostru, s-a calificat în ultimul moment în urma redistribuirilor la Jocurile Olimpice de iarna, de la Pyeong Chang.

Vâlceanca este legitimată la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, asta pentru că atât în judeţ cât şi în localităţile limitrofe nu există o bază sportivă pentru skeleton, disciplină la care Maria Mazilu a reprezentat cu succes ţara noastră la alte două olimpiade. România are o singură medalie la JO de iarnă în istoria acestora, obţinută la JO 1968, un bronz la bob două persoane masculin, prin Ion Panturu şi Nicolae Neagoe.

Olimpiada va începe pe 9 februarie, iar la aceasta în premieră se va realiza un lucru ce parea imposibil, şi anumele ambele Corei, şi cea de Sud, dar şi cea de Nord, vor defila împreună la festivitatea de deschidere. De asemenea, cele două Corei vor avea o echipă unită de hochei feminin.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...