Pârtia de schi TRANSALPINA SCHI RESORT se deschide vineri

Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort, de la Obârşia Lotrului, se redeschide vineri, 26 ianuarie, dar fără o parte dintre servicii, pentru care nu există autorizaţie a activităţii. Reprezentanţii SC ACOMIN SA, firmă care a administrat şi în anii trecuţi pârtia Transalpina Ski Resort, ne-au anunţat că au reuşit să găsească o soluţie împreună cu Primăria Voineasa pentru ca pârtia de schi de la Obârşia Lotrului să poată fi deschisă. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 26 ianuarie 2018.

Amintim că, la ultima licitaţie pentru administrarea domeniului schiabil TRANSALPINA SKI RESORT de la Obârșia Lotrului, care a avut loc în dimineața zilei de 9 ianuarie 2017, nu s-a prezentat niciun ofertant. Situația era una previzibilă, de altfel, pentru că Primăria Voineasa a organizat foarte târziu această licitație.

DAN FAUR: Am pus în executare titlul executoriu de 2 milioane lei

Administratorul ACOMIN SA, cel care a construit și administrat până acum partia de schi, Dan Faur, ne-a declarat: ”Din cauza procedurilor legale de autorizare care trebuie parcurse, spațiile de servicii: apreski-bar, apreski Sunny și închiriere echipament sportiv aferente domeniului schiabil SRT sunt momentan închise. Probabil că peste o săptămână de zile și acestea vor fi disponibile. În orice caz, vom servi gratuit pentru copii și adulți ceai cald, apă, cafea și toți cei care vor fi pe pârtie se vor putea încălzi la ”ciupercă”, cum spunem nou. Este neplăcut, dar aceasta este situația.

Ca procedură, vă pot spune că noi aveam titlu executoriu din 18 decembrie 2017 și nu am dorit să-l punem în aplicare atunci pentru că s-ar fi putut spune că doream să ne eliminăm concurența de la licitație. I-am lăsat să organizeze licitația și, după știți, nu s-a prezentat nimeni. Este vorba de un titlu executoriu de 2 milioane lei plus TVA, care reprezintă lucrările neachitate din golul alpin și din zona lacului”, a precizat Dan Faur.

Jandarmii montani veghează la respectarea legii pe pârtie

Totodată, administratorii pârtiei atrag atenția asupra creșterii numărului de abateri privind nerespectarea Regulamentului de funcționare a domeniului schiabil Ski Resort Transalpina, lucru care poate duce la numeroase accidente si vătămări corporale. Pentru limitarea acestora, conform regulamentului aprobat de Consiliul Local Voineasa, echipele de jandarmi montani sunt autorizate să aplice sancțiuni. Amenzile aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea Regulamentului sunt cuprinse între 200-500 de lei.

Având în vedere calitatea slabă a semnalului GSM nu este posibilă plata cu cardul/POS.

Programul de funcționare stabilit este vineri – duminică, între orele 09.00-16.30. Grosimea totală a stratului de zăpadă măsoară 150 cm, din care circa 80 cm sunt depuși în urma ninsorilor din ultimele zile.
Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 km.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...