FOTO: Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Ca în fiecare an, vâlcenii au sărbătorit cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române de la 1859. Manifestarea care a avut loc în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea a fost urmărită de sute de persoane care au studiat cu interes activităţile pregătite de autorităţi.

La eveniment au participat prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, subprefectul Aurora Gherghina, preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, primarul Râmnicului Mircia Gutău şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, politicieni, militari, jandarmi, poliţişti dar şi simpli râmniceni.

Ca şi anii trecuţi, cei prezenţi au asistat şi la o scenetă oferită de actorii teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, care au reeditat momentul de la 24 ianuarie 1859, când Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române, un prim pas spre România de astăzi.După sceneta a urmat tradiţional hora a unirii, care a umplut scuarul din fata prefecturii din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric susţinut de orchestra „Rapsodia vâlceană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...