FOTO: Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Ca în fiecare an, vâlcenii au sărbătorit cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române de la 1859. Manifestarea care a avut loc în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea a fost urmărită de sute de persoane care au studiat cu interes activităţile pregătite de autorităţi.

La eveniment au participat prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, subprefectul Aurora Gherghina, preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Rădulescu, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, primarul Râmnicului Mircia Gutău şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, politicieni, militari, jandarmi, poliţişti dar şi simpli râmniceni.

Ca şi anii trecuţi, cei prezenţi au asistat şi la o scenetă oferită de actorii teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, care au reeditat momentul de la 24 ianuarie 1859, când Alexandru Ioan Cuza înfăptuia Unirea Principatelor Române, un prim pas spre România de astăzi.După sceneta a urmat tradiţional hora a unirii, care a umplut scuarul din fata prefecturii din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric susţinut de orchestra „Rapsodia vâlceană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...