VIDEO: Un chinez a ajuns cioban la Lăcusteni

21 Ian 2018
Chinezul Li Bing Zhi, doctor la un spital din Beijing, a venit în urmă cu mai mulţi ani cu afaceri în România. După ce a vandut catifea la manastiri, a incercat apoi sa confectioneze jaluzele, a devenit zarzavagiu, cultivand varza chinezeasca, a pus pe picioare o ferma de porci, care nu a dat roade, iar acum este caprar in localitatea Lacusteni-Valcea. Li are sute de capre şi iezi. Laptele si branza le valorifica prin restaurantele chinezesti din Bucuresti.


A venit in Romania in urma cu mai mulţi ani, aducand catifea pe care apoi o vindea la manastirile din intreaga tara. In Bucuresti, Li s-a cazat intr-o garsoniera, ai carei proprietari, un fost maior MApN cu sotia, au parintii din comuna Lacusteni. Asa se face ca Li a deschis un depozit de catifea, iar cand afacerile au inceput sa mearga, partenerii si-au impartit obligatiile in firma. Li a venit la parintii fostului ofiter, in localitatea Lacusteni-Valcea, unde a investit 10.000 de dolari, cumparand un grajd al fostului CAP din localitate si 100 de porci de rasa.


Intre anii 2003-2004 afacerea cu porcine a dat chix, targurile fiind inchise, iar pretul furajelor nu a acoperit nici pe departe pretul animalelor. Dolarii s-au dus pe apa Sambetei, dar “Chinezul” nu s-a dat batut si s-a lansat intr-o alta afacere, cu varza chinezeasca, insa romanii s-au aratat reticenti la varza “mamut” a chinezului, iar clima si compozitia solului n-au tinut deloc cu ideile lui de afaceri. Nu s-a dat batut si a confectionat jaluzele, tot fara prea mare succes.

Toate caprele lui Li au nume romanesti

In anul 2004, Li Bing Zhi a devenit… caprar. “Eu mers la targuri, si cumparat capre. Cumparat si de la oameni, din sat. Mie place mult caprele. Am 116 femei si sase barbatu. Caprele asculta pe Li, eu merge in fata lor cu mainile la spate si ele vin dupa mine. Nu bate Li caprele. Le striga pe nume. Toate au nume romanesti: Tanta (Tanta, n.r.) Mare, Tanta Mica, Ioana Mare, Ioana Mica, Stanga (Stanga, n.r.), Dreapta, Baiatul Mare (la tap, n.r.), Baiatul Mic, Tapu Negru, Tapu Rosu, Marin, Copilu… Toate au nume. De Paste copilu ied vand (vand) la targ la Craiova. Face bani chinezu! Eu venit aicea cu pasaport, cu acte, legal, face afaceri cu voi romanii. Eu sunt chinez, lumea asa stie pe mine, Chinezu”. Li se plimba printre animale si este tare mandu. Se joaca cu iezii, ii ia in brate, ii pupa, iar noua “pui de capra” ne rod pantalonii. Cel mai devotat prieten al lui Li este… Lili, o catea lup care ar fi in stare sa te sfasie daca atentezi la viata stapanului. Lili chiar detine o performanta de invidiat: a savurat 14 capre.
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...