VÂLCEA sub COD PORTOCALIU de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod portocaliu de ninsori și viscol, valabile până joi seară în 20 de județe din Moldova, Transilvania și Oltenia, și a prelungit Codul galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului pentru 18 județe.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 ianuarie, ora 18:00 - 18 ianuarie, ora 20:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vremea rea în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăși 80 - 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.
Județele vizate de această avertizare sunt: Iași, Vaslui, Galați, Vaslui, Iași, Vrancea, Bacău, Neamț, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin.
De asemenea, joi, 18 ianuarie, între orele 1:00 - 17:00, în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 km/h și temporar va ninge viscolit.
Pe de altă parte, în intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 - 18 ianuarie, ora 22:00, va fi Cod galben de vreme rea în județele: Constanța, Brăila, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Bistrița Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeș, Vâlcea, Gorj și Caraș-Severin.
Astfel, în perioada de referință în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpada. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.
În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15 - 20 l/mp și izolat 30 - 35 l/mp, iar vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50 - 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...