PREFECTURA VÂLCEA: Comisie de VERIFICARE la depozitele de deşeuri ale SACOMET Horezu

Prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a convocat vineri, 12 ianuarie 2018, o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului, pe tema activităților desfășurate de către societatea SACOMET S.A. Horezu, la punctul de lucru din strada 1 Decembrie nr.26 (fosta Luncavățului), orașul Horezu, județul Vâlcea.

La această ședință, condusă de către subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, au participat conducerile și reprezentanții instituțiilor cu atribuțiuni în domeniu, dar și ai Primăriei orașului Horezu.

În cadrul întâlnirii a fost prezentate, de către conducerea Comisariatului Județean Vâlcea al Gărzii Naționale de Mediu, situația existentă pe acel amplasament la data de 11.01.2018, aflat în proprietatea S.C. SACOMET S.A. Horezu, unde au fost identificate depozite de deșeuri în cantități semnificative, precum și solicitarea Primăriei orașului Horezu nr.871/11.01.2018, înregistrată la Instituția Prefectului județului Vâlcea cu nr.539/11.01.2018, privind efectuarea unui control de către instituțiile abilitate ale statului pe acest amplasament, ca urmare a identificării unor deșeuri menajere.

Urmare celor analizate și stabilite în cadrul întâlnirii de lucru, prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, a emis Ordinul de constituire a comisiei mixte de verificarea a activităților S.C. SACOMET S.A. Horezu, autorizate la punctul de lucru din strada 1 Decembrie nr. 26 (fosta Luncavățului), orașul Horezu, județul Vâlcea, având în componență reprezentanți ai: Corpului de control al Instituția Prefectului județului Vâlcea, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Vâlcea, Compartimentului Control în Sănătate Publică - Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, Inspecției Apelor - Administrația Bazinală de Apă Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, Administrații Județene a Finanțelor Publice Vâlcea, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, dar și ai Primăriei orașului Horezu.

Comisia își va desfășura activitatea începând cu data de 12.01.2018 și va verifica, în principal, următoarele aspecte:
- respectarea prevederilor legale din domeniul protecției mediului impuse titularului autorizației de mediu, respectiv S.C. SACOMET S.A. Horezu, pentru activitățile derulate;
- încălcarea normelor de igienă privind mediul de viață a populației ce locuiește în vecinătatea amplasamentului;
- influența activităților autorizate asupra calității apelor subterane și de suprafață din zonă;
- existența cadavrelor de animale pe amplasament sau în vecinătatea acestuia;
- legalitatea activităților economice derulate de S.C. SACOMET S.A. Horezu din punct de vedere financiar - fiscal;
- alte aspecte impuse de legislația în vigoare.

Totodată, comisia menționată, va prezenta prefectului județului, cu operativitate, un raport cu privire la rezultatul verificărilor și a măsurilor legale dispuse, impuse de situația constatată.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...