Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

REFERENDUM pentru schimbarea primarului din Voineasa

07 Ian 2018
Prostie, incompetenţă sau rea-voinţă? Sau poate toate trei la un loc au contribuit la colapsul economic în care se zbate zona Voineasa - Obârşia Lotrului din cauza unui primar şi a unor consilieri locali care nu au înţeles cât de importantă este pentru întreaga zonă, dar şi pentru viitorul economic al zonei de nord a judeţului Vâlcea, deschiderea pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului, Transalpina Ski Resort.
După ce peste 60 de administratori de pensiuni din zonă au protestat la primăria Voineasa faţă de indolenţa autorităţilor de a nu deschide pârtia şi după ce au plecat de acolo cu promisiuni deşarte de la primarul PSD Gabriel Năstăsescu, oamenii au decis că nu-l mai vor pe edil în fruntea primăriei. De aceea, aceştia intenţionează să declanşeze un referendum pentru schimbarea primarului.
Conform legii, referendumul poate avea loc dacă se strâng semnături în cuantum de 25% din numărul alegătorilor cu drept de vot, în cazul nostru din localitatea Voineasa. După ce semnăturile au fost strânse, acestea se depun la Instituţia Prefectului Vâlcea, care decide dacă referendumul va avea loc sau nu. Prefectul Florian Marin este obligat, conform legii, să desemneze o comisie, ai cărei membri să verifice dacă semnăturile sunt valide. După ce se trece şi de această etapă, prefectul va decide, printr-un ordin, desfăşurarea referendumului, dacă se impune.
Chiar dacă are sau nu sorţi de izbândă, referendumul este un exerciţiu democratic, iar oamenii din Voineasa cu simţ civic vor să uzeze de el. Deja, oamenii se organizează pe reţelele de socializare, unde deja există un sondaj în care oamenii sunt întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea unui referendum pentru schimbarea primarului.
https://www.facebook.com/statiuneavidra/posts/1621713664575994
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella