Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

FOTO: Peste 60 de protestatari i-au cerut socoteală primarului PSD de la Voineasa! Pârtia rămâne ÎNCHISĂ

Sub sloganul "Nu vă bateţi joc de munca noastră", peste 60 de administratori de pensiuni din Vioneasa au protestat la primăria Voineasa, nemulţumiţi că una dintre cele mai mari investiţii guvernamentale, pârtia de schi Transalpina Ski Resort, este închisă în plin sezon. Pârtia a fost finalizată în anul 2013, însă investiţia a fost demarată de Elena Udrea, pe vremea când conducea Ministerul Dezvoltării.
Protestatarii au fost invitaţi la discuţii de către primarul PSD, Gabriel Năstăsescu, însă în urma discuţiilor nu s-au desprins concluzii clare. Primarul Năstasescu le-a spus protestatarilor că licitaţia pentru administrarea pârtiei va avea loc în data de 9 ianuarie 2018 şi că până la sfârşitul lunii pârtia va funcţiona. Lucru total nerealizabil în lumea reală, însă primarul din Voineasa visează cai verzi pe pereţi. În acest sezon, pârtia nu va putea fi deschisă.
De altfel, nici consilierii locali de la Voineasa nu pot fi exoneraţi de vina de a arunca staţiunea în colaps economic, după ce, 3 luni la rând, octombrie, noiembrie şi decembrie 2017 au dat hotărâri de CL contradictorii.
Primăria Voineasa scoate la licitaţie administrarea pârtiei de schi în data de 9 ianuarie 2017, însă sunt slabe şanse ca aceasta să funcţioneze în acest sezon. Pe surse, am aflat că firma care a administrat pârtia până acum, ACOMIN, nu se înscrie la licitaţie, aceasta fiind organizată mult prea târziu.
De asemenea, cel care va câştiga licitaţia are slabe şanse să administreze pârtia deoarece cei de la Acomin sunt decişi să pună sechestru pe tot ce tine de primaria Voineasa (domeniul public) pentru că firma Acomin are de recuperat 24 mil lei noi de la primaria Voineasa, după lucrările efectuate la lac şi captarea din golul alpin, lucrări care nu au făcut parte din proiectul iniţial.
Primăria Voineasa a pierdut în primă instanţă procesul cu Acomin pentru investiţia făcuta la lac şi la captări, sechestru pe bunurile primăriei mai fiind pus şi în urmă cu 3 ani.
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella