Recomandările Poliţiei pentru prevenirea violenţei în familie: Comunicaţi civilizat, nu „violentaţi”!

În ultimul timp, noi toţi, ca membri ai acestei societăţii auzim, vedem şi suntem parte din ce în ce mai des, la diverse acte de violenţă. Poate vă imaginaţi că violenţa, aşa cum mulţi dintre noi o percepem, se referă la o bătaie, o lovitură, doar la o formă fizică de manifestare, însă violenţa poate fi și verbală, psihologică, sexuală, economică.

Violența în familie cade sub incidenţa Legii nr. 217/2003 R, iar în acest act normativ, sunt prevăzute diferite forme de protecţie socială a victimelor, începând de la internarea în centrele de primire în regim de urgenţă până la emiterea unui ordin de restricţie contra agresorului (ordin ce are valoare de hotărâre judecătorească, iar nerespectarea acestuia înseamnă săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti).

Pentru a preveni episoadele de violență, evitați certurile în familie, în special cele generate de consumul de alcool, lipsa unui loc de muncă, lipsuri financiare, care pot avea consecințe grave.

Dacă soțul/soția sau alt membru al familiei este sub influența băuturilor alcoolice și are tendințe de agresivitate, feriți-vă din calea acestuia și ascundeți obiectele perioculoase!

Vă recomandăm să adoptaţi un comportament paşnic şi civilizat! Sunați la numărul unic de urgenţă 112 dacă sunteți victima sau martorul unei infracţiuni!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...