GATA! Desfiinţarea liceelor Henri Coandă şi Oltchim din Râmnicu Vâlcea intră în linie dreaptă! Consiliu Local a votat

Consilierii locali ai Râmnicului au aprobat astăzi proiectul reţelei de şcolarizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza municipiului pentru anul şcolar 2018-2019! Proiectul vizează modificări importante în structura mai multor unităţi de învăţământ, autorităţile acordând o importanţă deosebită învăţământului dual. În urma propunerilor făcute de municipalitate, Liceul Tehnologic Henri Coandă şi Grupul Şcolar Oltchim se vor reorganiza prin divizare totală, clasele cu calificările specifice urmând a fi transferate la alte unităţi de învăţământ din Râmnicu Vâlcea.

Edilul Mircia Gutău a motivat luarea acestei hotărâri după ce a făcut împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean o analiză serioasă la toate unităţile de învăţământ şi a constatat că anumite licee au un grad de ocupare foarte mic, şi municipalitatea plăteşte bani grei pentru utilităţi şi reparaţii.

Un alt motiv este că numai prin această măsură putea fi salvat Liceul de Arte din Râmnicu Vâlcea, unitate de învăţământ care primise avertisment scris de la ARACIP să-şi mute activitatea în alte locaţie din cauza spaţiului foarte mic.

La şedinţa extraordinară a participat şi un grup de profesori de la Liceul Henri Coandă, în frunte cu directorul liceului, care şi-au expus fiecare motivele pentru care unitatea de învăţământ nu ar trebui desfiinţată. Edilul şef le-a explicat că mutarea este logică şi că trebuie neapărat făcută, şi că decizia luată de aleşi astăzi este doar un acord de principiu, pentru că Inspectoratul Şcolar va da Avizul final, iar ulterior primăria va introduce în Consiliul Local o hotărâre definitivă după ce va primi hârtia de la ISJ.

Nu au lipsit nici comentariile aleşilor liberali, chiar ridicole ale unora dintre ei, printre care ale lui Băzăvan sau Poenaru, care mai mult s-au făcut de râs. Până la urmă, hotărârea a trecut, cu 15 voturi pentru(PSD), 2 abţineri(ALDE) şi 3 împotriva(PNL).Unitatea de învăţământ care va avea cel mai multe de câştigat în urma acestei decizii ar fi Liceul de Arte, care îşi va muta activitatea la Liceul Henri Coandă, dar şi elevii din clasele 0-IV de la Mircea cel Bătrân, care nu vor mai fi nevoiţi să înveţe alături de cei mari, ci vor fi mutaţi în vechiul sediu de la Arte.

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Florin Făgeţeanu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa florin.fageteanu@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...