VICTORIE la Înalta Curte pentru un primar din VÂLCEA! A fost anulat o parte a raportului ANI

24 Noi 2017
Victorie importantă pentru un primar din Vâlcea împotriva Agenției Naționale de Integritate. Deși, în spațiul public, se specula faptul că și primarul localității Șușani, Gheorghe Staiu, își va pierde mandatul după ce în anul 2016 a fost găsit incompatibil de către ANI, iată că Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în data de 23 noiembrie 2017 în sensul anulării în parte a raportului ANi și trimite dosarul spre rejudecare.
Iată decizia: ”Decizia nr. 3784/23.11.2017. Admite recursul declarat de reclamantul Staiu Gheorghe împotriva sentinţei civile nr. 77/F-CONT din 18 mai 2015, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Staiu Gheorghe. Anulează, în parte, raportul de evaluare nr. 3252/26.01.2015 emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate în sensul că perioada în care reclamantul s-a aflat în incompatibilitate este de la 26.01.2012 şi până la 23.10.2014. Menţine în rest raportul de evaluare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 noiembrie 2017”, arată magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Gheorghe Staiu, primarul comunei Șușani, a fost descoperit de ANI în conflict de interese administrativ. Inspectorii ANI susţin că în exercitarea mandatului de primar, Gheorghe Staiu a încheiat, la data de 30 octombrie 2012, un contract privind concesionarea suprafeței de 112 mp, aparținând domeniului privat al Comunei Șușani, către SC STAIU DAMIR SNC (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acestuia dețineau funcția de administrator), încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și dispozițiile art. 75, lit. a), b) și c) din Legea nr. 393/2004. De asemenea, primarul Staiu a contestat decizia, iar procesul se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...