DIPLOMAȚIE: ”Generalul” Andra Bica a rezolvat problemele din învățământul vâlcean

Marți, 21 noiembrie 2017, începând cu ora 9:00, la sediul Instituției Prefectului - Județul Vâlcea, a avut loc ședința ordinară Colegiul Prefectural Vâlcea.

La punctul doi al ordinii de zi a fost prezentată informarea privind „acțiunile de control desfășurate la chioșcurile din incinta unităților școlare” de către inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea Andra Bică și de către comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, Cristina Tătaru.

Inspectorul general al IȘH Vâlcea, Andra Bică, a prezentat rezultatele controlului derulat în toate chioșcurile de pe lângă unitățile școlare din județul Vâlcea, concluzinând că, în final, problemele au fost remediate.

"Acele mici deficiențe în privința automatelor de cafea nu mai există pentru că ne-am asigurat că s-au respectat toate măsurile, în schimb în privința alimentelor nesănătoase sunt școli care au fost verificate și de trei ori, dacă a doua oară nu respectau normele, a treia oară au intrat în legalitate. Micile nereguli au fost descoperite la final și s-au remediat. În majoritatea chioșcurile de lângă școli se vindeau astfel de produse neconforme, iar acum nu se mai vând.

La Liceul Chimic din Râmnicu Vâlcea s-a constatat că se vindeau produse neconforme cu acordul conducerii unității de învățământ. A doua zi, chioșcul a fost închis și este închis și la ora actuală.

Din punctul nostru de vedere, sunt respectate. Vă aduc la cunoștință o situație prezentată la nivelul conducerii Inspectoratului: Directorul unei unități de învățământ ne-a spus că a fost interzisă comercializarea unor produse fornetti, iar ulterior administratorul societății a venit cu documente care atestă că o parte din acele produse se încadrează în lege. Nu noi avizăm aceste produse”, a declarat inspectorul general al IȘJ Vâlcea, Andra Bică în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...