Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 23 noiembrie 2017

23 Noi 2017

• Mitingul liberalilor vâlceni împotriva guvernului Tudose şi al liderului social democraţilor Liviu Dragnea a continuat cu un scandal pe site-urile de socializare • După ce au reuşit să achiziţioneze terenul pentru amenajarea unui cimitir în zona Râureni, asta cu mari bătăi de cap pentru că foştii proprietari au cerut mai mulţi bani pentru vânzarea terenurilor, municipalitatea se confruntă acum cu o nouă problemă • Discuţii pe ciocolate la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea • Edilul suspendat Ion Horia Horăscu de la Prundeni dorea să-şi deschidă post de radio înainte de a fi săltat şi ulterior arestat

• Mitingul liberalilor vâlceni împotriva guvernului Tudose şi al liderului social-democraţilor Liviu Dragnea a continuat cu un scandal pe site-urile de socializare. După ce a surprins plăcut o parte din jurnalişti cu un discurs destul de motivant, liderul PNL Vâlcea Cristian Buican a dat-o iar cu muci-n fasole aruncând mai multe vorbe... ce nu pot fi reproduse nici în presa scrisa... la adresa unor jurnalişti, dar şi a unor simpli cetăţeni, simpatizanţi sau nu ai PSD. Liberalul s-a arătat mai întâi deranjat de faptul că unii jurnalişti au numărat doar 200 de oameni adunaţi în faţa Prefecturii Vâlcea la miting, când, de fapt, el spune că ar fi fost 900. Noi zicem că 350 - 400 de oameni ar fi o aproximare corectă. Discuţiile au continuat apoi ba anti PSD, ba anti corupţie... cu jigniri de ambele părţi.
Anunţat la 16.30, mitingul a început pe la 17.00, atunci când liberalii au ajuns în faţa Prefecturii. Aceştia au venit dotaţi cu un stativ, microfon şi o boxă portabilă, folosite pentru a transmite mesajul moţiunii de cenzură în fata... peneliştilor. După câteva minute, văzând că se întunecă, Buican a aprins lanterna de la telefon pentru ca doamna Claudia Banu să poată citi textul de 10 pagini. Una peste alta, dacă la fiecare miting din ţară au participat lideri locali, cine a mai rămas la Bucureşti pentru a susţine moţiunea în parlament, acolo unde se şi votează, de altfel?

• După ce au reuşit să achiziţioneze terenul pentru amenajarea unui cimitir în zona Râureni, asta cu mari bătăi de cap pentru că foştii proprietari au cerut mai mulţi bani pentru vânzarea terenurilor, municipalitatea se confruntă acum cu o nouă problema. Primarul Râmnicului Mircia Gutau a spus în şedinţa extraordinară de luni că lucrările bat pasul pe loc, asta pentru că noua lege a cimitirelor impune o distanţă minimă de 100 de metri până la prima casă. În aceste condiţii, municipalitatea ori va rămâne cu terenul nefolosit, ori trebuie să despăgubească alţi oameni din zonă. Lucru de neacceptat pentru edilul Gutău, care a mai spus că se va duce chiar la primul ministru pentru rezolvarea acestei probleme. Pentru amenajarea unui cimitir la Râureni, primăria a achiziţionat o suprafaţă de 27.500 de metri pătraţi, de la 9 proprietari, preţul de vânzare stabilit de un evaluator fiind de 7 euro m.p.

• Discuţii pe ciocolate la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Consilierul local Grigore Crăciunescu a reproşat Executivului că a alocat o sumă mult prea mică pentru achiziţionarea dulciurilor ce vor fi împărţite la aprinderea iluminatului festiv de la începutul lunii decembrie din centrul Râmnicului, asta după ce luna trecută îşi arăta nemulţumirea faţă de faptul că primăria alocase o sumă mare pentru organizarea evenimentelor Decembrie Magic. Primarul Gutau l-a potolit pe consilier spunându-i că oricum primăria va dărui o plasa cu dulciuri fiecărui copil din ciclul preşcolar şi scolar, acestea fiind date chiar în sălile de clasă. Edilul a spus că a hotărât să împartă pe 5 decembrie numai 500 de ciocolate după ce a văzut ca dulciurile au fost împărţite preferenţial, la unii ajungând şi câte 20 de bucăţi.

• Edilul suspendat Ion Horia Horăscu de la Prundeni dorea să-şi deschidă post de radio înainte de a fi săltat şi ulterior arestat! Săptămâna aceasta, la Consiliul Naţional al Audiovizualului are loc audierea mai multor societăţi înscrise la concursul pentru acordarea de licenţe pe radiodifuziune, printre acestea regăsindu-se societatea SC Horăscu SRL Craiova, care cerea acordarea licenţei pentru Radio Mioriţa (generalist) pentru o frecvenţă în zona municipiului Drăgăşani. Acest lucru poate fi verificat doar intrând pe site-ul CNA-ului, audierea fiind programată pentru ziua de marţi, 21 noiembrie 2017. Nu ştim dacă domnul Horăscu dorea să participe la această acţiune sau dacă deţinea acţiuni la societate, cert este că membrii CNA vor hotărî cine va deţine licenţa azi (joi, 23 noiembrie 2017). Horăscu îşi pusese în cap în urmă cu câţiva ani să înfiinţeze şi un post TV, însă s-a răzgândit ulterior.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...