Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Şcolile din Râmnic intră în reorganizare? Primăria a inventariat toate unităţile de învăţământ!

Învăţământul din Râmnicu Vâlcea va intra în reorganizare totală din anul şcolar următor. Primarul Mircia Gutău a dat dispoziţie în urmă cu câteva luni pentru efectuarea unei inventariei la toate unităţile şcolare din municipiu, pentru a vedea în ce măsură sunt folosite spaţiile din subordinea primăriei, având în vedere că administraţia locală finanţează funcţionarea şi dotarea şcolilor şi liceelor din Râmnic.

Primarul Gutău a spus că nu a abandonat nici ideea preluării terenului de la Unitatea Militară de la Vlădeşti, şi că va purta discuţii în continuare cu cei de la Minister. “Noi am făcut o inventariere a tuturor şcolilor din municipiu, ştim exact câţi elevi sunt în fiecare scoală, ştim exact ce spaţii sunt folosite şi ce spaţii nu sunt folosite, ştim câte camere sunt ocupate la fiecare internat şi câţi elevi sunt acolo. Avem un program care va fi aprobat luna viitoare în Consiliu Local. Am mai avut câteva discuţii foarte constructive, nu am mers cu idei preconcepute, că aş vrea neapărat să dau un liceu. Nu vreau să dau niciun liceu, doar să iau terenul de la unitatea militară. Clauzele contractuale nu au fost respectate de cei care au preluat în administrare acel spaţiu. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul, terenul ar putea trece din nou în administrarea primului beneficiar, adică la Unitatea Militară. Asta ar însemna încă trei ani de discuţii şi negocieri. Vom continua discuţiile în acest sens, proiectul nu este abandonat. Le mulţumesc celor de la Minister pentru că ne-au dat avizul şi am preluat internatul de la Liceul Ferdinand, deja s-a scos la licitaţie. Vor fi 104 garsoniere plus Centrul Medical de Permanentă de la parter. Noi vom amenaja spaţiul şi apoi îl vom ceda Consiliului Judeţean, după cum prevede legea”, a spus Mircia Gutău.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella