APEL DISPERAT: Numărul donatorilor de sânge din Vâlcea a scăzut dramatic

Dacă tu, vreo rudă sau vreun apropiat de-al tău ar fi rănit într-un accident de circulație și ar fi nevoie de transfuzie de sânge, din păcate, la Vâlcea, aceasta nu s-ar putea realiza.
Pentru că, așa cum se arată și în adresa trimisă de prefectul Florian Marin către primăriile din judeţ, judeţul Vâlcea duce lipsă de donatori de sânge, iar pentru asta Centrul de Transfuzii Sanguină Vâlcea face un apel disperat către toate autorităţile pentru a promova donarea voluntară de sânge.
"Cu adresa nr. 1188/2017, Centrul de Tranfuzie Sanguină Vâlcea, supune atenţiei noastre situaţia dificilă în care se află activitatea de transfuzie sanguină şi donarea voluntară de sânge la nivelul judeţului Vâlcea.
În ultima perioadă se confruntă cu scăderea dramatică a numărului de persoane care donează voluntar sânge, astfel încât, activitatea transfuzională la nivelul spitalelor utilizatoare riscă să fie grav afectată din cauza scăderii permanente a stocului de sânge şi componente sanguine.
Pentru compensarea scăderii colectei de sânge la sediu, Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea a desfăşurat şi desfăşoară acţiuni de promovare în rândul populaţiei precum şi acţiuni de colectă mobilă în localităţile judeţului pentru a asigura stocul minim de sânge necesar spitalelor.
Pentru a veni în sprijinul Centrului şi a acţiunilor care le desfăşoară, vă adresăm rugămintea de a disemina în rândul populaţiei din unităţile administrativ teritoriale, prin afişare la loc vizibil, informaţiile anexate pentru potenţialii donatori, comunicate de către Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea" se arată în adresa prefectului Florian Marin către toate autorităţile locale din judeţul Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...