Cupa "Generația Anticorupție" la Râmnicu Vâlcea

17 Noi 2017

Luni, 20 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, la Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului RmVâlcea, se dă startul competiției sportive de minifotbal mixt – liceu ,,Cupa Generația Anticorupție” 2017. Aflată la prima ediție, competiția se înscrie în șirul activităților preventiv-educative derulate în baza parteneriatului încheiat între Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, având ca scop promovarea unei conduite active împotriva corupţiei.

La Cupa ,,Generația Anticorupție” 2017 s-au înscris 100 de elevi din clasele a X-a și a XI-a din următoarele licee: Colegiul Național ,, Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea, Colegiul Energetic Rm. Vâlcea, Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului Rm. Vâlcea, Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic ,,Ferdinand I” Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic ,,General Magheru” Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani, Liceul „George Țărnea” Băbeni și Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea.

În vederea atingerii obiectivelor propuse de către organizatori și pentru a promova mesajele anticorupție, pe parcursul derulării competiției, elevii vor primi întrebări ce vizează competența DGA, riscurile și consecințele rezultate ca urmare a săvârșirii unor fapte de corupție, cunoașterea și punerea în aplicare a principiilor educației bazate pe respectarea valorilor morale ale societății, necesitatea adoptării unui comportament de respingere a corupției, urmând ca răspunsurile corecte să fie premiate.

Finala și festivitatea de premiere vor avea loc în data de 8 decembrie 2017, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită în fiecare an în data de 9 decembrie 2017.
Câștigătorii competiției vor fi recompensați cu diplome, cupe, medalii, dar şi cu alte materiale promoționale personalizate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...