FOTO: HALLOWEEN PARTY cu Zurlica la Biblioteca Județeană! Donaţiile au fost trimise către familia greu încercată

02 Noi 2017
Peste 60 de copii au participat la evenimentul cu caracter umanitar care a avut loc la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea. Fundaţia Orpheus din Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, soprana Camelia Clavac şi Zurlica au organizat o super petrecere duminică, 29 octombrie 2017, cu începere de la orele 17.00.
Într-un decor de sărbătoare, copiii s-au jucat şi au dansat alături de Zurlica şi ajutoarele ei timp de 3 ore.

CAMPANIE UMANITARĂ pentru sprijinirea unei familii căreia un incendiu i-a distrus casa

Toți banii, cadourile, jucăriile și hainele care s-au strâns în urma acestei acțiuni vor ajunge la o familie greu încercată de soartă din Buzău. Deja, banii strânşi la petrecere, 2.000 de lei, au fost donaţi Asociaţiei „Camaradul Generos” din Buzău, asociaţie care se ocupă de construirea unei noi case pentru familia Alexe. Militarul Dan Nadoleanu, care are bunicii în satul Mărgăriteşti, s-a implicat activ în construirea noii locuinţe, iar reprezentanţii fundaţiei Orpheus au luat legătura cu acesta, donând banii strânşi în urma evenimentului caritabil de la Biblioteca Judeţeană.
După ce un incendiu izbucnit în casa unei vecine, le-a ars căsuța în care locuiau 6 suflete (mama, tatăl și cei 4 copii cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani) din satul Fântânele, localitatea Mărgăritești, din județul Buzău, au rămas sub cerul liber și fără posibilități materiale de a-și construi o nouă casă.
Iată povestea tristă a familiei cu 4 copii, care în prag de iarnă, sunt nevoiți să locuiască în casa parohială. Nenorocirea s-a întâmplat vineri, 29 septembrie 2017, în comuna Mărgăritești. Sensibilizat de drama celor șase suflete, un militar buzoian, care are bunicii în satul cu pricina, a decis să demareze pe Facebook o campanie de strângere de fonduri și materiale de construcție pentru a reface adăpostul.
”Mulţi dintre noi aşteptăm cu drag să ne întoarcem acasă. Numai că pentru familia Alexe Fănel din localitatea Fântânele, comuna Mărgăritesti, judeţul Buzău nu mai există acasă. Ce e mai dureros să vezi în ochii celor 4 copii deznădejde şi suferinţă atunci când casa lor a ajuns un morman de moloz în urma neglijenţei ALTORA! Haideţi împreună să redăm bucuria celor şase suflete care acum se află impas! Fac apel la toţi cei cărora le pasă de suferinţa lor să contribuie pentru a le construi o casă acum când vremea nefavorabilă se apropie. Iată ce a mai rămas din munca lor de o viaţă! Înfiorător,nu? Copii au între 1 şi 7 ani”, a scris Dan Nadoleanu pe Facebook.
Dan Nadoleanu, militar angajat la o unitate militară din Buzău, a asistat la nenorocirea care a lăsat pe drumuri familia Alexe. Un incendiu devastator a distrus două locuințe în satul Fântânele din comuna Mărgăritești. Una dintre case, cea a localnicului Alexe Fănel, s-a făcut scrum sub privirile neputincioase ale celor patru micuți care și-au văzut adăpostul, și așa sărăcăcios, distrus de flăcări. Incendiul ar fi plecat de la o casă vecină, dar cui mai folosește asta acum? Modesta locuință a familiei s-a făcut una cu pământul.
Cei care doresc să facă donaţii pentru construirea casei familiei Alexe, o pot face către Asociaţia „Camaradul generos”, care are contul RO61BTRL01001205T11763XX, deschis la Banca Transilvania, cu specificaţia „Ajutor pentru familia Alexe din comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

Galerie de imagini

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...